FERDIG I ENGLAND: Håvard Nordtveit har fått ny klubb. FERDIG I ENGLAND: Håvard Nordtveit har fått ny klubb. Foto: Michael Zemanek / Reuters

Bekreftet: Håvard Nordtveit er solgt fra West Ham

Nordmannen er klar for Bundesliga-klubb.

West Ham bekrefter på sin hjemmeside at Håvard Nordtveit har signert for den tyske klubben Hoffenheim. Kontrakten strekker seg til juni 2022.

Overgangssummen er ikke kjent.

26-åringen, som fyller 27 onsdag, vender dermed tilbake til Tyskland ett år etter at han ble kjøpt fra Borussia Möchengladbach.

Oppholdet i Premier League ble ingen suksess.

Nordtveit fikk totalt 21 kamper for West Ham.

– Jeg vil takke Håvard for innsatsen og hans gode innsats forrige sesong, sier West Ham-manager Slaven Bilic.

– Vi ønsker ham lykke til i Hoffenheim.

Hoffenheim ble nummer fire i Bundesliga sist sesong og skal spille mesterligakvalifisering til høsten. Klubben trenes av 29-åringen Julian Nagelsmann, den yngste manageren i Bundesliga.

– Selvsagt kjenner jeg Bundesliga godt fra mine år i Gladbach, og jeg er overbevist at jeg kan være den tilveksten TSG (Hoffenheim) håper på. Hoffenheims spillestil og at Alex (Rosen) og Julian (Nagelsmann) interesse for å få meg til klubben var helt klart medvirkende til avgjørelsen om å skifte klubb, sa Nordtveit.

– Det er en overgang som Alexander Rosen har jobbet meg en stund. Han (Nordtveit) er ikke bare en forsterkning til laget på det sportslige. Håvard er også en stor personlighet og profil ute på banen. Uten hans vilje til å gå ned i lønn hadde ikke denne overgangen vært mulig, sa Hoffenheim-direktøren.

(Bergens Tidende/@NTB)