Clarence Goodson IV (3) of the U.S. celebrates with his teammates after scoring a goal against Honduras during their CONCACAF Gold Cup semi-final soccer match in Chicago, Illinois, July 23, 2009.   REUTERS/John Gress (UNITED STATES SPORT SOCCER) Clarence Goodson IV (3) of the U.S. celebrates with his teammates after scoring a goal against Honduras during their CONCACAF Gold Cup semi-final soccer match in Chicago, Illinois, July 23, 2009. REUTERS/John Gress (UNITED STATES SPORT SOCCER) Foto: JOHN GRESS

Tror Starts forsvarssjef forsvinner

<p><strong>KRISTIANSAND:</strong> Clarence Goodson kan bli solgt allerede i sommer.</p>

27-åringen har imponert for USA i Gold Cup. I natt spilte han hele kampen, og scoret amerikanernes første mål i 2-0-seieren i semifinalen mot Honduras .

Nå innrømmer Starts sportsdirektør Svein Mathisen at klubben skal få problemer med å beholde Goodson på Sørlandet.

— Vi må, hvis Clarence ønsker det, sette oss ned å snakke med ham om fremtiden hans, sier Mathisen til fvn.no.

Les også:

- Spille i større liga

Goodson har tidligere ikke lagt skjul på at han ønsker seg til en større liga. Suksessen i Gold Cup , og hans gode spil for Start i eliteserien, gjør at en overgang kan skje allerede i sommerens overgangsvindu – som er åpent i hele august.

— Det må skje i dette eller neste vindu (åpner 1. januar) dersom vi skal få full uttelling, sier Mathisen.

Start har allerede fått henvendelser på amerikaneren.

— Vi har fått forespørsler, men ikke noe konkret ennå. Han har uansett spilt bra, og gjort seg bemerket i Gold Cup, så det spørs om vi ikke blir kontaktet av klubber nå, sier Mathisen, og legger til.

— Det at han spiller så godt er ikke negativt for oss, for å si det sånn. Jeg ser jo helt klart at Clarence er en spiller som kan spille i en større liga.

Kan bli gullgruve for Start

Etter det fvn.no erfarer, så kan Start innkassere mellom ti og 20 millioner for den amerikanske midtstopperen, som har kontrakt med sørlendingene ut 2010-sesongen.

— Vi selger uansett ikke Clarence eller noe andre før vi har fått garantier på at vi kan bruke noe av pengene på å forsterke laget. Mitt fokus er på at Start skal ha et best mulig lag, sier Mathisen.

- Hvor tror du Goodson ender opp?

— Han passer overalt. Han er en spillende midtstopper, som har ekstremkvaliteter på dødball. Clarence er en kanongod spiller, sier Mathisen.

USA møter for øvrig Mexico i finalen førstkommende søndag.