Chelsea tapte for bunnlaget Wolves. Chelsea tapte for bunnlaget Wolves. Foto: EDDIE KEOGH

Full krise i Chelsea

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288208">Wolverhampton — Chelsea 1-0:</a> Var dette nådestøtet, Ancelotti?</p>

Én seier, fire uavgjort og fire tap er fasiten for Chelsea siden midten av november. Storlaget er i fritt fall, og Carlo Ancelottis posisjon i klubben er svært usikker etter onsdagens tap for bunnlaget Wolves.

Og Chelsea havnet tidlig bakpå. Wolves gikk rett i angrep fra start, og fikk raskt uttelling hjemme på Molineux.

Et godt hjørnespark av hjemmelaget etter fem minutter gikk forbi alle på første stolpe, og ballen traff deretter Jose Bosingwas kne før den fant nettmaskene bak en utspilt Petr Cech.

Chelsea ligger nå ni poeng bak ledende Manchester United, som har én kamp til gode på London-laget.

— Det føles ikke bra , sier Ancelotti etter kampen.

— Vi gjorde det vanskelig for oss selv, og det er vanskelig å forklare hva som skjer med oss for tiden. Vi hadde flere muligheter til å score, men var ikke heldige med avslutningene, sier Carlo Ancelotti.

1-0 og drømmestart for et Wolves-lag som har slitt tungt i bunnen hittil i sesongen.

Chelsea tok tak i kampen etter målet, men, som i de siste kampene slet laget med dårlig offensiv struktur og lite bevegelser. Men det var likevel ikke sjanseløst.

Etter halvtimen fikk Salomon Kalou en gedigen mulighet til å utligne for Chelsea. Florent Malouda kom seg flott rundt på venstresiden, og la flatt inn foran mål til Kalou. Ivorianeren kastet seg fram og fikk avsluttet mot venstre hjørne, men Hennessey i Wolves-målet fikk en fot på ballen.

Statistikksenter Premier League:

Minuttet etterpå traff John Terry dårlig etter en svak Hennessey-utboksing, og avsluttet en Chelsea-corner langt opp på tribunen.

Like før pause fikk Ramires sjansen fra åtte meter. Kalou fant brasilianeren med en flott pasning, men Ramires brukte litt for lang tid, og sendte ballen rett i Wolves-blokka.

(Artikkelen fortsetter)

Carlo Ancelotti fikk igjen se sine elever tape. (Foto: Digitalsport)

Ineffektivt

Etter hvilen fortsatte Chelsea å jakte scoring, mens Wolves hele tiden så etter muligheter for å kontre.

Salomon Kalou fikk en ny gedigen mulighet etter 54 minutter. Frank Lampard sendte ivorianeren alene med keeper på utsøkt vis, men avslutningen sto ikke i stil med fremspillet, og Kalou sendte ballen utenfor det lengste hjørnet fra skrått hold.

Deretter var det Drogbas tur etter 66 minutter. Kraftspissen mottok ballen feilvendt i sekstenmeteren, men klarte å vende opp og avslutte. Dessverre for Chelsea i nærmeste stolpe og ut.

Hjemmelaget ville også ha et ord med i laget, og nå begynte det å bølge skikkelig på Molineux.

Etter 71 minutter fant Stephen Hunt treverket. På frispark fra 19 meter løftet han ballen over muren og traff oversiden av den venstre krysstolpen til Petr Cech.

Minuttet etterpå fikk Florent Malouda en identisk mulighet som Kalou fikk i begynnelsen av omgangen, men også franskmannen slurvet bort den klare målsjansen. Skrått alene med keeper satte han ballen til side for den lengste stolpen.

Chelsea satset mer og mer fremover, og det ga Wolves store rom på motsatt side. Vertene hadde flere lovende overganger, men ble for hete i de avgjørende trekkene.

Ancelottis mannskap slet med å skape noe som helst i sluttminuttene, men én gang glapp det bakerst for de hardtarbeidende ulvene.

Nicolas Anelka ble spilt fri i bakrom, men en våken Wolves-keeper var langt utenfor sekstenmeteren og fikk taklet ballen i sikerhet foran Chelsea-spissen.

Chelsea er nå ni poeng bak ledende Manchester United, som også har én kamp mindre spilt. Wolves klatret over streken, og passerte Aston Villa på tabellen med seieren.