Everton's Louis Saha (R) shoots to score against Tottenham Hotspur during their English Premier League soccer match in Liverpool, northern England January 5, 2011. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Everton's Louis Saha (R) shoots to score against Tottenham Hotspur during their English Premier League soccer match in Liverpool, northern England January 5, 2011. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

Tottenham tok ikke vare på sjansen

<p>Kunne sneket seg opp i ryggen på Arsenal.</p>

Det er tett både i tet— og bunnstriden i årets Premier League, og tettere ble det etter onsdagens resultater. Det eneste laget som kunne juble skikkelig for resultatene, var Manchester United, som slo Stoke på tirsdag. Laget leder nå med to poeng på byrival City, og har to kamper mindre enn de lyseblå.

Spurs-smell

Tottenham tapte 2-1 mot Everton etter scoringer av Louis Saha og Seamus Coleman.

Spurs grep dermed ikke sjansen til å ta innpå erkerival Arsenal, som spilte 0-0 mot Manchester City. Harry Redknapps menn kunne også rykket fra Chelsea, som overraskende tapte for Wolverhampton, men laget kom til kort mot et Everton-lag som kan være i ferd med å finne formen.

Saha scoret tidlig på et godt skudd, men Rafael van der Vaart utlignet for bortelaget. Det var en meget livlig kamp på Goodison Park, med sjanser begge veier, men det var hjemmelaget som tok siste stikk etter at en meget god Coleman scoret et kvarter før slutt.

- Hvis noen hadde tilbudt meg et uavgjortresultat ved pause, så ville jeg ikke tatt imot. Jeg mener vi kunne ha vunnet i dag, men all kreditt til Everton. De presset oss og gjorde det vanskelig, sa Harry Redknapp.

Everton gikk forbi byrival Liverpool på tabellen etter den viktige seieren, og manager David Moyes var fornøyd.

- Jeg mener at vi er et bra lag, men vi har ikke vært gode nok til å vise det i år. Alle som møter Tottenham er nødt til å spille bra, de er et skikkelig godt lag, mente skotten.

Statistikksenter Premier League:

Presset Grant

West Ham fortsetter å slite i årets sesong, og etter gårsdagens kamper ligger Avram Grants menn sist på tabellen igjen. Onsdag ble det et stygt 5-0-tap borte mot Newcastle, hvor tidligere West Ham-manager Alan Pardew nå har tatt over.

Leon Best scoret hat-trick for vertene, og Kevin Nolan og Peter Løvenkrands gjorde dagen helsvart for «Hammers».

- Leon har scoret mye i Championship, men ikke på dette nivået. Det er en følelse rundt slike spillere at de ikke kan levere varene i Premier League, men det motbeviste Leon i kveld, sa Pardew.

Avram Grant sier at han ikke føler presset etter stortapet.

- Selvsagt er vi skuffet over dette. Vi ønsker ikke å ligge på bunnen. Men det viktigste er hvor vi ligger på slutten av sesongen, sa israeleren.

Uavgjort i Bolton

Ustabile Wigan tok et viktig poeng borte mot Bolton. Ronnie Stam utlignet for Wigan sent i kampen, etter at Rodrigo Moreno hadde gitt Bolton ledelsen tidlig i andre omgang.

Wigan mistet både keeper Chris Kirkland, som ble båret av banen, og United-utlånte Tom Cleverley med skade. Men manager Roberto Martínez er optimistisk på lagets vegne.

- Det handler om hvordan man responderer. Det er altfor enkelt å akseptere at man skal tape og så se frem til neste kamp. Det var ikke vår holdning i dag. Vi fikk målet vårt, og den mentaliteten vi viste var en plattform som vi trenger i de neste 17 kampene, sa spanjolen.

Villa i krise

Et annet lag som sliter, er John Carews Aston Villa. Phil Bardsley scoret kampens eneste mål da Sunderland tok sin andre borteseier for sesongen på Villa Park.

Villa er nå under nedrykksstreken for første gang på sju år, og Gérard Houllier har en stor jobb å gjøre.

Emile Heskey hadde en svart dag. Spissen bommet på en kjempemulighet og ble senere utvist. Også Sunderlands Boudewijn Zenden ble utvist i kampen. John Carew spilte ikke for Aston Villa.

- Det er virkelig synd, for vi hadde en mulighet til å rykke oppover i ligaen. Det var to nøkkelepisoder i kampen. Det første var når Emile bommet og traff tverrliggeren, det andre var på hans utvisning, mente manager Gérard Houllier.

BRÅK: Håndgemeng mellom Sunderland og Aston Villas spillere forut for Heskeys utvisning. (Foto: Digitalsport)