I TRØBBEL: John Terry har vært utro med Wayne Bridge sin kjæreste. I TRØBBEL: John Terry har vært utro med Wayne Bridge sin kjæreste. Foto: Reuters

Capello håper på svar mot Egypt

<p>Mye turbulens for England siste tiden.</p>

Landslagssjef Fabio Capello må satse på at onsdagens treningskamp mot Egypt gir svar på hvor laget hans står etter turbulensen den siste tiden.

Capello har brukt de siste 48 timene på Englands treningsanlegg for å vurdere moralen i troppen etter flere skandaler og skader den siste tiden.

Siden det engelske landslaget sist var i aksjon, mot Brasil i november, har Capello blant annet fått John Terrys utroskap med Wayne Bridges kjæreste og Ashley Coles ekteskapsproblemer å ta stilling til.

Italieneren har valgt å ta fra Terry kapteinsvervet på landslaget, og midtstopperen kan stå foran en tøff kamp onsdag med tanke på behandlingen han kan vente fra egen tilhengere.

Skadeskutte

Utroskapsskandalen har også ført til at Capellos antatte andrevalg på venstrebacken foran VM i Sør-Afrika, Wayne Bridge, har trukket seg fra landslagsspill. Det ser ikke bra ut med tanke på at førstevalget Ashley Cole er langvarig skadet.

Som om ikke det var nok har både Rio Ferdinand og Glen Johnson slitt med skader den siste perioden, noe som gjør Englands forsvarsrekke svakere enn på lenge. I tillegg har Joe Cole og Theo Walcott underprestert inneværende sesong. De bør finne formen snart dersom England skal slå fra seg i VM, som starter om snaue 100 dager.

Må stole på Rooney

Capello har riktig nok ett stort lyspunkt i dagens tropp. Wayne Rooney har vist fantastisk form og en flott holdning den siste tiden og «bøtter» inn mål i omtrent hver kamp for klubblaget Manchester United.

Rooney har selv opplevd turbulens i sin karriere og vet alt om hvordan det er å daglig bli jaktet av engelske tabloidaviser. Nå har han imidlertid valgt et langt roligere liv som nygift og nybakt far, samtidig som karrieren har skutt ny fart. Rooney mener det kan være lurt for flere av hans kamerater på landslaget å velge samme vei.

– Som fotballspillere er vi rollemodeller, og da er det viktig at vi gjør vårt beste for alle dem som følger oss. Jeg brukte å gå mye mer på nattklubber før, men nå har jeg slått meg til ro hjemme. Jeg trives med det og får samtidig mye mer hvile , sier Rooney.

Rooney understreker også at den siste tids kaos rundt John Terry ikke gjør ham til en dårligere fotballspiller.

– John Terry er en stor spiller og en stor leder for England. Med eller uten kapteinsbindet vil han fortsatt være det. Ingenting har forandret seg, og atmosfæren i laget er den samme, hevder Rooney.

(©NTB)