Her brøler Zlatan Ibrahimovic etter sin første Premier League-scoring, i søndagens bortekamp mot Bournemouth. Her brøler Zlatan Ibrahimovic etter sin første Premier League-scoring, i søndagens bortekamp mot Bournemouth. Foto: REUTERS

Ydmyk Zlatan om overgangen: - Det er ikke lett

Zlatan Ibrahimovic fikk en drømmestart i Premier League.

BOURNEMOUTH-MANCHESTER UNITED 1-3

Juan Mata scoret. Wayne Rooney scoret. Begge målene var viktige, men havnet i skyggen til scoringen fra en mann på 1,95 med fippskjegg.

Det var spilleren med Premier Leagues heftigste selvtillit, legenden fra Malmö og Sveriges største idrettsikon alle snakket om etter kampen.

Som en løve

Zlatan Ibrahimovic er ikke redd for å skape forventinger hos tilhengerne, redd for å sette presse på seg selv. Som da det var to dager igjen til seriestart. Da han slo fast på sin egen nettside:

— Når jeg går på banen er jeg som en løve. Jeg kom ikke til United for å kaste bort tiden. Jeg vil starte min karriere i United med å vinne et trofe, er noe av meldingene han har sendt ut.

Derfor har forventningene blant klodens millioner av United-tilhengere vært som en kokende smultgryte på grensen til å ta fyr denne forsesongen.

FIKK DU MED DEG LARS TJÆRNÅS' TABELLTIPS? Derfor når ikke United opp.

Farligere etter hvert

Mot Bournemouth skulle han snakke med beina. Litt forsiktig til å begynne med, men etter hvert begynte også 34-åringen og vise hvorfor han regnes inn blant verdens beste fortsatt.

Men det var Juan Mata som åpnet scoringene for United. Mata som ble skjøvet ut i kulden i Mourinho i Chelsea. I går fikk han tillit og takket både for tilliten og gavepakken som Bournemouth-forsvarer Simon Francis ga ham. Wayne Rooney doblet ledelsen etter en dårlig klarering av Bournemouth.

Ydmyk etter kampen

Kampen var på mange måter over da Zlatan tok over showet. Først et velplassert frispark over muren. Bare en fantastisk redning av Artur Boruc forhindret mål. Men bare minutter senere satt den. Mannen som i snitt scoret nesten ett mål hver kamp finstilte skuddbeinet. Ballen satt velplassert helt nede ved stolperoten.

— Jeg bøyer meg for tilhengerne. For et kick du får fra dem, heter det i meldingen Zlatan la ut på sitt eget nettsted etter kampslutt.

Han vet å si de riktige tingene. I sin oppsummering av kampen til Sky Sports har han tatt på seg sin mest ydmyke side.

— Jeg forsøkte å gjøre jobben min og hjelpe mine lagkamerater. Det viktigste er å vinne, og etter hvis jeg også kan score å hjelpe mine lagkamerater også på den måten, så er det bra, sa Ibrahimovic.

Han innrømmer gjerne at det vil ta litt tid før han har funnet seg helt til rette i klubben.

— Det er ikke lett. Alt er nytt for meg, lagkamerater, klubb, miljøet, nye stadioner, men sakte finner jeg meg til rette og da kan jeg spille mitt spill og hjelpe laget til seier, sier Ibrahimovic.