PÅ HÆLA: Rosenborgs Mike Jensen (til venstre) i duell med Celtics Scott Sinclair i kvalifiseringskampen til Champions League på Lerkendal onsdag. PÅ HÆLA: Rosenborgs Mike Jensen (til venstre) i duell med Celtics Scott Sinclair i kvalifiseringskampen til Champions League på Lerkendal onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Skotske medier om Rosenborg: – De ville ha trengt hvilestoler

Britene er overrasket over hvor defensive RBK var. Les også Celtic-kapteinens syrlige stikk.

– Rosenborg-fansen hadde bannere med «Kom igjen, Troillungan» og «Ta oss tilbake». Det siste slagordet var med tanke på å ta laget tilbake til Champions League, men spillerne så ut til å ta slagordet helt bokstavelig. Hvis nordmennene hadde lagt seg lenger bak ville de ha trengt hvilestoler, skriver avisen Daily Record.

Etter 0–0 i Skottland hadde Rosenborg et godt utgangspunkt foran onsdagens returkamp på Lerkendal. Men Kåre Ingebrigtsens lag skapte omtrent ingenting, og det var ikke så veldig mye å si på at Celtic vant 1–0 etter scoringen til James Forrest – selv om det ikke var mye som skilte lagene.

– Kåre oste av selvtillit

De skotske avisene hadde sett for seg et mer angrepsvillig lag på hjemmebane.

– Etter returen fra Skottland oste trener Kåre Ingebrigtsen av selvtillit da han smilte til klubbens TV-kamera før kampen kom i gang. Han hadde imidlertid ingen intensjoner om å gå for seieren. Ikke i det hele tatt. Fra start la Rosenborg seg lavt, og de lot laget til Brendan Rodgers ha ballen. De presset knapt og virket fornøyde med å la Rodgers sine menn få diktere spillet, skriver The Scottish Sun.

De skotske mediene er i ekstase og teller nå ned til fredagens trekning, der det blir klart hvem Celtic skal møte i den avgjørende playoffen før et gruppespill i Champions League.

Se scoringen som avgjorde kampen

– Celtic er 180 minutter fra det lovede land og en jackpot på 30 millioner pund, konstaterer avisene.

– De følte at de var videre

Manager Brendan Rodgers er selvsagt høyt oppe.

– Jeg er storfornøyd med spillerne og hvordan de løste kampen. De holdt nervene i sjakk og viste mot til å spille. En stor triumf for oss, sier han.

– FOR HØYT OPPE: Scott Brown mener at Rosenborg og Mike Jensen (til venstre) var litt for høyt oppe etter den første kampen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Celtic-kaptein Scott Brown mener at Rosenborg var litt for høyt oppe etter 0–0 i Glasgow.

– De følte at de var videre etter det første oppgjøret, sier Brown til The Scottish Sun.

– Feiringen deres på Parkhead var litt i overkant. Men vi kom hit og gjorde jobben. Rosenborg skrev på Twitter at «vi er nesten der». Det var jo en fin motivasjon for oss, sier Brown.