Arjen Robben MuenchenBundesliga SV Werder Bremen - FC Bayern MünchenNorway only Arjen Robben MuenchenBundesliga SV Werder Bremen - FC Bayern MünchenNorway only Foto: Digitalsport

Robbens perlemål

<p>Bayern tar over tabelltoppen.</p>

Et eventyrmål av Arjen Robben fullførte slitekampen for Bayern München, som tok over tabelltoppen med 3-2-seier over Werder Bremen.

En seier så vanskelig ut for storklubben før Robbens drømmetreff. Bremen nektet å gi ved dørene på hjemmebane. Hugo Almeida utlignet til 2-2 for vertene kvarteret før full tid. Presset kunne ha gitt Bremen tre poeng. Men kort tid etter utligningen dukket Robben opp. Nederlenderen, som ble hentet fra Real Madrid i fjor sommer, sikret seieren på vakkert vis.

— Utrolig

Med et skrudd frispark fra langt holdt gjorde han hjemmekeeper Tim Wiese sjanseløs.

– Det er utrolig at vi vant 3-2. Det skulle ha vært mer, vi bommet på for mange sjanser i dag, sa trener Louis van Gaal.

Tidlig i kampen var hjemmelaget i føringen. Aaron Hunt sto for 1-0 etter bare ti minutter, men ledelsen holdt ikke til hvilen. Thomas Muller og Ivica Olic vendte nemlig til ledelse for Bayern før hvilen.

Seieren er den sjette strake for Bayern. Gledelig for fansen var det også at Franck Ribery var tilbake i spill, etter flere måneder på sidelinjen med skade.

Dortmund-seier

Et overtidsmål av Bochums Stanislav Sestak knuste Schalkes drømmer om førsteplassen. Med 2-2 er det ett poeng opp til Bayern. Også Leverkusen er poenget bak serielederen, men med en kamp mindre spilt.

Borussia Dortmund klatret opp til fjerdeplass da Hamburg ble slått 1-0 foran 80.552 tilskuere. Nelson Valdez ble matchvinner da hjemmelaget tok sin sjette strake seier.

– Jeg er stolt av lagkameratene. De tok ut alt, sa Valdez.

Dagen ble ikke helsvart for Hamburg, som falt ned til femteplass. Lørdag ble det nemlig klart at angrepet styrkes med Ruud van Nistelrooy, som hentes fra Real Madrid.

(©NTB)