Det engelske landslaget i aksjon i fjorårets VM. Det engelske landslaget i aksjon i fjorårets VM. Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN

– Kvinnelige fotballspillere får fortsatt beskjed om å «komme seg tilbake på kjøkkenet»

Tidligere landslagsspiller for England, Sue Smith, sier at netthets er et stort problem for kvinnelige fotballspillere i landet.

Smith, som spilte 93 landskamper for England, sier til Sky Sports at også hun er et offer for diskriminering i sosiale medier, og at det ikke skal være nødvendig for kvinner å være tykkhudet for å spille fotball.

Sky Sports har lansert en kampanje mot netthat og såkalt «trolling» mot kvinner på internett. Til TV-stasjonen forteller den tidligere landslagsspilleren at hun har søkt hjelp hos en støttegruppe for å takle netthatet, men at hun er bekymret for dem som ikke har en slik gruppe å støtte seg til.

– Jeg har ingenting imot en diskusjon om fotball, men når diskusjonen går på hvordan du ser ut, ditt kjønn, og «kom deg tilbake på kjøkkenet» … det høres ut som noe som ikke kan skje, men det gjør det faktisk. Vi får fortsatt sånne kommentarer når vi diskuterer fotball, sier Smith.

– Jeg leser meldingene jeg får på nettet. Om man mottar ti hyggelige meldinger og én slem, er det den slemme meldingen man husker. Kampen mot netthets må fortsette. Vi trenger å fortsette å snakke om det, og kanskje det en gang i fremtiden vil stoppe.

Også Liverpools Rinsola Babajide og Crystal Palace-keeper Chloe Morgan snakker om problemet i Sky Sports' «Women's Football Show». Babajide tror de som bedriver netthets mot kvinner i fotball, ikke følger sporten tett.

– Vi trenger flere som ser kampene, for kvinnefotballen har utviklet seg mye. Men jeg tror de som troller oss ikke vet mye om kampene eller ikke bryr seg om å se dem.

(©NTB)