Fotball ,  05. august 2008 ,  Privatkamp , Vålerenga - LiverpoolValerenga - LiverpoolRafa Benitez  manager, Liverpool Fotball , 05. august 2008 , Privatkamp , Vålerenga - LiverpoolValerenga - LiverpoolRafa Benitez manager, Liverpool Foto: Digitalsport

Benitez månedens manager

<p>Mens Frank Lampard får prisen som oktobers beste spiller.</p>

Frank Lampard Celebrates Scoring GoalChampions League Finale Manchester United FC - FC Chelsea Norway only Foto: Digitalsport

Chelsea og Liverpool er de to lagene som har pekt seg ut som de klareste gullfavorittene i Premier League. Fredag ble de belønnet med hver sin pris.

Liverpool-manager Rafael Benitez ble kåret til månedens manager i Prmier League i oktober for jobben han gjorde med klubben. Spanjolen ledet laget til fire av fire mulige seire i serien, og toppet det hele med å slå Chelsea på Stamford Bridge.

Chelseas Frank Lampard er kåret til månedens spiller i oktober. Det er tre år siden sist midtbanespilleren fikk en slik pris.

Kan passere Chelsea

Lørdag kan Rafael Benitez feire prisen med å lede Liverpool til topps på tabellen. I hvert fall i noen timer. Borteoppgjøret mot Bolton åpner nemlig Premier League-runden kl. 13.45, og med poeng der innehar Liverpool igjen gullplassen. Men Benitez frykter oppgjøret.

— Det er slike kamper som er de farligste, sier Benitez ifølge BBC.

— Mot topplagene er det lett å være motivert, men det er i slike kamper som dette at man vinner eller taper titler, sier manageren.

Må reise seg

Frank Lampard og Chelsea har en lignende utfordring i West Bromwich borte i senkampen lørdag. Om Liverpool slår Bolton, må Chelsea, som har like mye poeng, men mye bedre målforskjell enn Liverpool, ta alle poengene for å klatre tilbake på tabelltoppen.

For både Liverpool og Chelsea er det også en utfordring å reise seg etter midtukens ligacup-exiter mot henholdsvis Tottenham og Burnley.

— Vi må forsikre oss om at vi er "på", for å fortjene retten til å spille. Så vi må kjempe. Det gjorde vi ikke i uken, sier Chelsea-kaptein John Terry.