Robbie Keane of Liverpool--------------------Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueLiverpool v Bolton Wanderers26 December 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Robbie Keane of Liverpool--------------------Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueLiverpool v Bolton Wanderers26 December 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Chris Brunskill

- Det er klart at man klør seg litt i hodet

<p>Overgangsvinduet bød på noen overraskelser for supporterne av Premier League.</p>

I går ble det overgangsvinduet stengt for denne gang. Neste gang klubbene nå kan kjøpe og selge spillere er i neste vindu, som åpner 1. juli.

Den største overgangen på siste dag – i hvert fall navnmessig – sto trolig Arsenal for da de sikret seg den russiske stjernespilleren Andrej Arsjavin fra Zenit St. Petersburg.

City og Spurs brukte mest

Klubbene som brukte mest penger var ikke overraskende Tottenham, og verdens rikeste klubb Manchester City.

Førstnevnte nøyde seg med å punge ut med 450 millioner kroner for spillere som Robbie Keane, Jermain Defoe og Wilson Palacios.

City prøvde seg på det som var av stjernespillere i Europa, men endte opp med å bruke rundt 500 millioner kroner på Wayne Bridge, Craig Bellamy, Nigel de Jong og Shay Given.

100 prosent fotball har tatt en ringerunde til noen av supporterklubbene, og spurt om hvilket inntrykk de nå sitter igjen med etter at overgangsvinduet er lukket.

– Stallen er styrket

– Og sirkuset ruller videre, er styreleder i Tottenhams venner, Vidar Edells, første kommentar.

Spurs har hatt en elendig sesong så langt. Ja, laget har spilt seg frem til finalen i ligacupen, men Premier League-tabellen sier at London-laget er Englands 14. beste klubb hittil i sesongen. Det skal 450 millioner nå endre.

– Åpenbart har stallen blitt styrket, men det er klart at man klør seg litt i hodet over spillerne som har kommet i januar, sier Edell.

For Harry Redknapp har hentet tilbake hele tre spillere som den tidligere Tottenham-bossen Juande Ramos kvittet seg med på under ett år.

  • I januar 2008 solgte Tottenham Jermain Defoe til Portsmouth. I januar 2009 hentet de ham tilbake.
  • 28. juli 2008 solgte Tottenham Pascal Chimbonda til Sunderland. 27. januar ble franskmannen kjøpt tilbake til Spurs.
  • 28. juli 2008 ble Robbie Keane solgt til Liverpool. 2. februar returnerte iren til White Hart Lane.

– Det skjer mye rart, og det er logisk å tenke på hvorfor man solgte disse tre spillerne i utgangspunktet. Og noen eksperter har også uttalt at Defoe og Keane ikke kan spille sammen, så Defoe blir dermed en veldig dyr vikar for Keane, sier Edell, som tror Wilson Palacios blir en hit i Tottenham.

– Han er en veldig spennende spiller, og jeg forventer at han tar en av de sentrale plassene på midtbanen. I tillegg har jeg tro på at Chimbonda kan gjøre en god jobb på venstrebacken. Vi har slitt litt der, sier Edell.

– Vi ble ikke utnyttet

City var ute etter spillere som Kaka, David Villa, David Silva og Gianluigi Buffon, men skyhøye lønnskrav og latterlige overgangskrav blokkerte alle overgangene. Pressekontakt i klubbens norske supporterklubb, Ole Fuglestad, er uansett ikke skuffet over uttellingen til City i januarvinduet.

– Tre av spillerne City kjøpte har Premier League-erfaring, mens den siste spiller fast på Nederlands landslag, sier han.

ARTIKKELEN FORTSETTER

CITYSPILLER: Ole Fuglestad er godt fornøyd med Craig Bellamy og de andre nyankomne til City-leiren (Foto: Digitalsport).

Fuglestad tror nok noen av Citys supportere er skuffet over at klubben ikke klarte å tiltrekke seg superstjernene til Manchester i denne omgang.

– Men alle vet jo at City er en søkkrik klubb, og jeg er veldig fornøyd med at klubben ikke ble lurt eller utnyttet i dette overgangsvinduet. City har blitt møtt med skyhøye krav fra klubber og spillere rundt omkring, sier han.

Skjønner ikke Keane-salget

Liverpool kjøpte ingen spillere i dette overgangsvinduet, men solgte til manges overraskelse Robbie Keane tilbake til Tottenham. Iren hadde ikke vært den store suksessen på Anfield, men dog.

– Det er overraskende at de har solgt en spiss uten å kjøpe inn en ny, sier leder i Liverpools supporterklubb, Pål Christian Møller.

– Dersom Torres blir skadet, så er Liverpool veldig sårbare, for de har ikke mange alternativer. Klubben har N’Gog, men har er fortsatt veldig ung. Og Ryan Babel og Dirk Kuyt har blitt midtbanespillere under Benitez, sier Møller.

Han tror uansett Liverpool vil være med å sloss om ligagullet helt inn, til tross for null forsterkninger i dette overgangsvinduet.

– Aston Villa er helt klart en utfordrer, men det vil stå mellom Liverpool, Manchester United og Chelsea. De tre sistnevnte har de beste troppene, sier Møller.

Liten United-aktivitet

Manchester United var ikke akkurat dominante i januarvinduet. Klubben sikret seg kun ungguttene Zoran Tosic, Adem Ljajic og Ritchie De Laet.

– Det er spillere som kan komme inn på A-laget på sikt. Det de gjorde i dette overgangsvinduet var ventet, sier leder i supporterklubben Ole Pedersen.

Han er mer opptatt av å snakke om det som skjedde i de andre klubbene.

– Spesielt alt det Tottenham har gjort er litt rart, men Redknapp har nok forsøkt å rette opp alle feilene som Ramos gjorde. Jeg tror Keane er et godt trekk. Og jeg er litt overrasket over at Chelsea ikke hentet inn noen flere spillere, sier Pedersen.

London-klubben sikret seg blant annet Ricardo Quaresma på lån fra Inter Milan.

– Stoke er vinnerne

Talsmann for Stokes supporterklubb, Frank Dunvold, er storfornøyd med favorittlagets innsats på overgangsmarkedet.

– Vi har fått inn tre klassespillere i Matthew Etherington, Henri Camara og James Beattie, og sistnevnte står blant annet med to mål på de siste to kampene. Dessuten har ingen av våre førstelagsspillere forsvunnet, og på grunnlag av det mener jeg vi er vinnerne på overgangsmarkedet, sier han.

ARTIKKELEN FORTSETTER

KLASSESPILLER: Med Matthew Etherington (bildet), Henri Camara og James Beattie på laget er Frank Dunvold storfornøyd med Stokes innsats på overgangsmarkedet (Foto: Ben Queenborough).

Dunvold mener likevel at supporterne skal være fornøyde dersom Stoke holder seg i den øverste divisjonen.

– Målet er å bli nummer 17, og det er akkurat der vi ligger nå, sier han.

Ifølge Dunvold er det tydelig at finanskrisen har inntatt Premier League.

– Det var færre overganger enn normalt denne gang, og de beste klubbene har vært veldig forsiktige med å signere store spillere. Manchester City er vel den eneste klubben som kan bruke mye penger, men jeg tror likevel ikke deres kjøp er verd pengene, sier han.