terry terry Foto: Reuters

Terry kan se langt etter kapteinsbindet

<p>Fabio Capello forklarer hvorfor han vraket John Terry som kaptein for det engelske landslaget.</p>

Frem til VM vil ikke Terry bli kaptein igjen. Etter VM? Hvis jeg forsetter som Englands landslagssjef? Jeg tror ikke det , sier Capello til BBC Sport.

— Jeg forlanger at en kaptein skal være et godt forbilde for unge mennesker. Det han gjorde var ikke bra. Jeg forklarte ham det, og han forstod, forsetter Capello.

Etter utroskapsskandalen med Wayne Bridges eks-kjæreste ble John Terry fratatt kapteinsbindet for England, og Rio Ferdinand ble valgt som erstatter. Men Terry er fremdeles en viktig spiller for Capello, og er med i troppen til onsdagens vennskapskamp mot Egypt. Det er ikke Wayne Brigde, som selv har sagt han ikke ønsker å spille for England så lenge Terry også spiller der.

Jeg fratok Terry kapteinsansvaret bare på grunn av det som skjedde med Wayne Bridge, ingenting annet. Men jeg vurderte aldri å utelate Terry fra troppen, akkurat som jeg heller ikke ville utelatt Brigde. Jeg tror ikke de andre spillerne har mistet respekten for ham, fordi de kjenner hans lederegenskaper , sier Capello.

Italieneren innrømmer at han ikke visste at kapteinsspørsmålet var så viktig i engelsk fotball.

— I Spania eller Italia er kapteinen den eldste spilleren eller den med flest kamper. Her er det annerledes. Man ser på kapteinen på en annen måte. Men for meg er det å være en leder mer viktig enn å være kaptein. John Terry er en leder. Jeg har sagt at jeg ønsker at han skal fortsette å være det, og det vil han være. Han vil være en leder uten bindet rundt armen, sier den engelske landslagssjefen, som ikke har gitt opp å få Wayne Bridge med til VM.

— Vi har tre måneder på oss for å overtale ham. Døra står åpen for Brigde, avslutter Capello.

PS: Rio Ferdinand må stå over vennskapskampen mot Egypt på grunn av en ryggskade, og Steven Gerrard blir derfor kaptein i den kampen.