Gilli Rólantsson fra en seriekamp mot Molde i fjor. Gilli Rólantsson fra en seriekamp mot Molde i fjor. Foto: Ørjan Deisz

Brann-spiller i isolasjon etter å ha vist koronasymptomer

Gilli Rólantsson (28) har utviklet lette luftveissymptomer. Nå er han sendt i isolasjon.

Det opplyser Brann på egne nettsider.

Magnus Myntevik, lege i Brann, sier at Rólantsson har vært i karantene den siste uken fordi han har vært i nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset.

– Nå har han utviklet lette luftveissymptomer og han er isolert. Han har ikke vært på Stadion eller kontakt med noen av spillerne siden han var i kontakt med personen som var smittet. Vi vil komme med mer informasjon senere, sier Myntevik.

Testes

Ifølge legen er han ikke testet ennå.

– Han vil bli testet for å få det bekreftet. Sjansen for at det er covid 19, er veldig stor, sier Myntevik til oss.

Rólantsson var i hjemmekarantene én uke uten symptomer.

– Gili har vært helt eksemplarisk. Han ga beskjed tidlig og har ikke vært i kontakt med noen i Brann etter den eksponeringen (kontakt med smittet person). Vi i Brann trenger egentlig ikke å gjøre noe annet det vi gjør nå, sier Myntevik.

Gilli Rólantsson får ros fra Branns lege for måten han har håndtert situasjonen med koronasymptomper på. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB scanpix

Smitteøkning

Brann-legen er leder av NFFs medisinske råd og har vært med på å lage retningslinjene om smittevern som norsk toppfotball har fulgt siden oppstarten. Han forteller at det er bekymring om antallet smittede i Norge, som flere steder har økt den siste tiden.

– Vi har allerede hatt et møte med Norsk Toppfotball og lagt litt trykk på dette med smittevern. Det er utrolig viktig at alle toppspillere er forsiktige og gjør det de kan for å unngå smitte.

Rólantsson er fra Færøyene. Han har spilt fem kamper for Brann hittil denne sesongen.