Photo: Alan Crowhurst.Chelsea Press Conference. 08/09/2006. Jose Mourinho (R) welcomes Ashley Cole to Chelsea FC. Photo: Alan Crowhurst.Chelsea Press Conference. 08/09/2006. Jose Mourinho (R) welcomes Ashley Cole to Chelsea FC. Foto: Alan Crowhurst/Sportsbeat Images

- Jeg er ikke grådig

<p>Utskjelte Ashley Cole ble i ettermiddag presentert som Chelsea-spiller.</p>

Photo: Alan Crowhurst.Chelsea Press Conference. 08/09/2006. Ashley Cole (L) receives his shirt from Jose Mourinho. Foto: Alan Crowhurst/Sportsbeat Images

Venstrebacken har måttet tåle mye kritikk for at han forlot Arsenal til fordel for Chelsea.

I ettermiddag møtte han pressen på Stamford Bridge, og snakket ut om den kontroversielle overgangen til erkerivalen som ble ferdigforhandlet kun få timer før overgangsvinduet stengte.

25-åringen benekter at penger er motivet for at han ønsket å friste tilværelsen på den andre siden av London.

— Jeg vet med meg selv at jeg ikke er grådig. Jeg har kommet hit for å vinne titler, og jeg tror jeg kan gjøre det med Chelsea, sier Cole, ifølge BBC.

Anstrengt forhold

Landslagsbacken hadde nektet å forlenge kontrakten sin med Arsenal, og forholdet mellom klubbledelsen og spilleren ble ikke bedre da engelske medier tidligere i år avslørte et ulovlig møte mellom Cole og Chelsea-manager Jose Mourinho – begge fikk senere millionbøter av forbundet for samtalen.

Like før Champions League-finalen hadde Cole et møte med Arsene Wenger hvor han fortalte at han ønsket å forlate klubben.

— Jeg sa at jeg ville bort, og at det var opp til Arsenal å finne meg en ny klubb.

— Det var Arsene som nevnte Chelsea, men jeg trodde vel egentlig ikke at jeg kom til å havne der, likevel løste det seg til slutt.

Takker Wenger

Ashley Cole debuterte for Arsenal som 18-åring i 1999, og har spilt 156 kamper fra start for klubben. Han retter en stor takk til Arsene Wenger, som han mener har vært sin største støttespiller.

— Han har alltid vært der for meg, sier Cole.

Chelsea betale rundt 60 millioner kroner for venstrebacken. William Gallas’ overgang til Arsenal var også en del av handelen.

— Når du starter hos en klubb i så ung alder, skylder du klubben noe tilbake for at den ga meg sjansen.

— Forhåpentligvis synes klubben, supporterne og manageren at jeg har gjort en god jobb. Nå har jeg tatt et steg videre. Arsenal er fortid, sier Cole.

PS! Ashley Cole kan komme til å debutere for Chelsea mot Charlton i helgen.