brasil-lead brasil-lead Foto: Dylan Martinez, SCANPIX/Reuters

Brasil snudde og vant kontinentcupen

<p>USA ledet 2-0 over Brasil i finalen i kontinentcupen, men Brasil vendte til seier med tre scoringer i annen omgang.</p>

Seks minutter før ordinær tid satte midtstopper Lucio inn det avgjørende 3-2-målet for Brasil, etter at ballen først hadde gått i tverrligger og ut. Dermed reddet han Brasil fra ekstraomganger, og ødela en kveld som lenge så ut til å bli historisk for USA.

– Tapet svir skikkelig. Jeg er meget stolt over spillerne mine, men det er tungt å gi bort seieren som vi gjorde. Jeg håper likevel folk omkring i verden har registrert at vi har et godt lag med gode spillere. Vi har tatt et stort steg framover, sa en skuffet USA-trener Bob Bradley etter kampen.

Nær sensasjon

Amerikanerne overrasket alle da laget gikk videre fra gruppespillet til semifinale mot Spania. I semifinalen sjokkerte USA igjen med å vinne 2-0 over de regjerende europamesterne.

Søndag var amerikanerne nære en sensasjon i sin første internasjonale fotballfinale. Etter halvspilt kamp ledet USA uvirkelige 2-0 over gultrøyene fra Brasil.

Clint Dempsey scoret 1-0 allerede etter ti minutters spill.

Brasil prøvde å presse fram en utligning utover i første omgang, men USA var både giftige og lynkjappe på kontringene. I det 27. minutt tryllet amerikanerne fram en fantastisk kontring, og etter flere direktepasninger kunne Landon Donovan prikke inn 2-0. ## Brasil svarte

I annen omgang var brasilianerne langt mer presise og effektive. Allerede etter ett minutt i annen omgang sørget Luis Fabiano for Brasils viktige reduseringsmål.

Fabiano skulle vise målteft igjen da han gjorde 2-2 etter 74 minutters spill. Derfra og ut dominerte Brasil kampen, og det virket som USA hadde mistet piffen.

Lucio fikk æren av å runde av kampen med 3-2 sju minutter før slutt. Dermed har Brasil vunnet kontinentcupen to ganger på rad.

Tomålsscorer Fabiano håper han kan føre Brasil til triumf også neste sommer i Sør-Afrika.

– Jeg har en drøm om å bli en del av en VM-tropp neste sommer. Jeg håper å få den drømmen oppfylt etter dagens kamp, sier Fabiano.

Kaká beste spiller

Brasilianske Kaká ble kåret til den beste spilleren i kontinentcupen.

Det er akkrediterte journalister som har stemt fram Kaká i regi av FIFA.

Avstemningen ble gjort før søndagens finale der Luis Fabiano scoret to mål.

FIFAs tekniske gruppe hadde likevel Kaká som finalens beste spiller.

– Han hadde enorm påvirkning på kampen, og var ekstremt effektiv på begge banehalvdeler, sa gruppemedlem Abdel Moneim Hussein.

USAs Tim Howard ble kåret til beste keeper. (©NTB)