VANSKELIG VALG: Skal et styremedlem i TIL Holding AS ikle seg Tromsø-skjerf i "slaget om Nord-Norge" på Alfheim på søndag eller skal han ikke? VANSKELIG VALG: Skal et styremedlem i TIL Holding AS ikle seg Tromsø-skjerf i "slaget om Nord-Norge" på Alfheim på søndag eller skal han ikke? Foto: NTB Scanpix

Oppladningen startet med et smell i Tromsøs styrerom

SUPPORTERBLOGG: Kan man leve med en Glimt-supporter i Tromsøs ledelse?

Arne J. Johnsen, Tromsø-supporter

Vi er kun dager unna årets viktigste kamp. Med 1. divisjon i hvitøyet skal slaget om Nord-Norge del 2 spilles på Alfheim. Oppladninga til denne kampen har startet med et smell. Bomben har gått av i Tromsøs eget styrerom. *** LES MER: Her finner du alle våre supporterblogger.**

For en god stund siden var det i miljøet rundt Tromsø snakk om at det satt en person i styret som hadde Glimt-sympatier. Det ble aldri noen sak om dette da og livet gikk videre.

Skjerf eller ikke skjerf

Mandag publiserte lokalavisen iTromsø en sak på nett der styremedlem i TIL Holding AS, Geir Seljeseth, ble sitert på at han nekter å ta på seg TIL-skjerf.

Geir Seljeseth, styremedlem i TIL Holding AS og Bodø/Glimt-supporter. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Grunnen til det er at han har 40 år bak seg om Bodø/Glimt-supporter. Han sier selv han er ambivalent til hvilket lag han holder med under søndagens kamp. På hans profil på Facebook ser man klart og tydelig, bilder og tekst, hvor hjertet hans var under det motsatte oppgjøret 16 mai i år. Det skal sies at han på det tidspunktet ikke satt i styret, men med slike åpenbare følelser for erkerivalen er det absurd at han ble valgt inn. Seljeseth har visstnok erfaring med kommunikasjon fra yrkeslivet, her viser han hvert fall at han er flink på dobbeltkommunikasjon.

Et hån mot klubb og supportere

Under søndagens kamp trosser han derfor kravet fra styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, om at styremedlemmer skal være kledd i TIL-drakt under kampene de er tilstede på. Når en person som er valgt inn i ett styre med dette som et av premissene bare kan vike fra de, er det naturlig å stille spørsmål om lojaliteten hans.

Det har kokt ganske heftig i supportermiljøet etter at denne saken ble kjent. For oss supportere er dette et direkte hån mot klubben vi elsker og mot oss. Ingen vil noensinne akseptere at en Glimt-supporter skal sitte i klubbens styre med slike holdninger selv om TIL Holding AS ikke har all verden med det sportslige å gjøre.

Det er vanskelig for supportere å tro at Seljeseth ikke tenker som en Glimt-supporter i sitt arbeid i TIL-styretst, som han sier til iTromsø.

Bør trekke seg

Jeg kaller en spade for en spade. Uavhengig av hva Seljeseth møter opp i på søndagens kamp, så bør han ta sin hatt og gå av fortest mulig.

Dette er for meg totalt uakseptabelt. Kanskje bør styrelederen også finne seg andre ting å drive med. Per Aronsen var jo mannen som havnet i kryssilden for sin elendige opptreden da Steinar Nilsen ble sparket.

Til sist må det sies at det har vært mye rot i Tromsø IL i år, men dette er nok det mest talentløse som har forekommet. Dette river sterkt i hjertene, ja selv til de mest trofaste supporterne. Ja, jeg vil nesten kalle det et svik mot supportere og sponsorer.

Er det på tide å spørre om Tromsø IL har gått fra å være en fotballklubb stiftet i 1920 med masse sjel og historie, til å være en bedrift uten sjel? Jeg synes utviklingen er direkte stygg!