Theo Walcott og Arsenal avga poeng hjemme mot Manchester City. Theo Walcott og Arsenal avga poeng hjemme mot Manchester City. Foto: DYLAN MARTINEZ

Bare United kunne juble

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288207">Arsenal — Manchester City 0-0:</a> Stolpene stod i veien for Arsenal.</p>

Arsenal var klart best mot serietoer Manchester City hjemme på Emirates Stadium. Men med utallige skudd i stolpen, klarte de bare uavgjort, og ble værende på 3.-plass bak City på tabellen.

Flere stolpeskudd

Van Persie var nær ved å gi rødtrøyene ledelsen allerede etter ni minutter, men skuddet suste i stolpen. Og like før halvtimen var unnagjort hadde hjemmelaget en dobbeltsjanse.

Fabregas fyrte av et kjempeskudd, som traff innsiden av stolperoten, før den spratt ut igjen, bak en forfjamset City-keeper. Ballen havnet til slutt hos Walcott, som klinte til, men også denne gangen sto stolpen i veien.

Og få minutter senere ropte hjemmepublikumet på straffe, da et innlegg fra Walcott traff City-spiller Kompany i armen. Men dommeren valgte å la spillet gå videre, til Arsenal-spillernes store frustrasjon.

Dårlig oppladning

Manchester City hadde en dårlig oppladning til kampen. Adebayor og Touré føk i tottene på hverandre på tirsdagens trening, og måtte skilles av åtte medspillere.

Og selv om klubben bagatelliserte bråket og sa at lagånden var bra, var det ikke et godt City-lag på banen i den første omgangen. De kom seg noe i den andre omgangen, men det var ingen overbevisende kamp av Mancinis menn.

Statistikksenter Premier League:

Men blåtrøyene hadde flaks, for Arsenal klarte ikke å få ballen innenfor stolpene og i mål. Dermed endte det uavgjort mellom nummer to og tre på tabellen, og begge lagene beholdt sin plass.

Med uavgjort klarte heller ikke City å bryte den dårlige trenden mot Arsenal. Laget har ikke vunnet borte mot rødtrøyene siden 1975. Ettersom Chelsea tapte for Wolverhampton onsdag kveld, Everton slo Tottenham og Arsenal avga poeng mot Manchester City, kunne Alex Ferguson smile på Old Trafford. Rødtrøyenes seier over Stoke tirsdag betyr at United drar i fra i teten.