MASKIN OG TEKNIKK: Wayne Rooney og Lionel Messi. MASKIN OG TEKNIKK: Wayne Rooney og Lionel Messi. Foto: Javier Garcia / BPI

- Messi er verdens beste

<p>United-stjernen beundrer rivalen.</p>

— Det er hyggelig at folk plasserer meg der oppe, men jeg synes Lionel Messi er den beste i verden , sier Wayne Rooney til United Review, ifølge Sky Sports.

Manchester United-stjernen, som har scoret utrolige 34 mål så langt denne sesongen (alle turneringer), er favoritt til å vinne ”PFA Player of the Year” – årets spiller i England.

Men lenger sør, i Spania, herjer en annen stjerne: Lionel Messi, teknikeren som stadig sammenlignes med Diego Maradona.

Debatten blusser stadig opp om hvem av Rooney og Messi som nå er verdens beste spiller. United-spissen selv er ikke i tvil.

- Det han kan gjøre med ballen er utrolig, og i tillegg scorer han mye mål.

- Han har vært fantastisk i år igjen, og han er den beste spilleren i verden , sier 24-åringen.

Messi kan bli den tredje spilleren gjennom tidene til å vinne ”FIFA World Player of the Year” – årets spiller i verden – to ganger på rad. I fjor vant han foran Cristiano Ronaldo, og presterer han opp mot sitt beste i VM til sommeren, er det vanskelig å se hvem som kan slå ham også i 2010. Til nå er det kun brasilianerne Ronaldinho (2004 og 2005) og Ronaldo (1996 og 1997) som er blitt kåret til årets spiller to ganger på rad.

Statistikksenter Premier League: