Den kraftfulle FIL-spissen, som står med elleve scoringer i 3.divisjon denne sesongen, fikk sitt fjerde gule kort for sesongen mot Harstad sist.

Dermed må han sone karantene i søndagens bortekamp mot Melbo.

– Det å miste toppscoreren sin er aldri bra og han er god i mange faser av spillet. Dette hadde vært en kamp som hadde passet han godt. Men gule kort og skader er en del av hverdagen. Det skal vi takle og håndtere. Andre vil få muligheten og jeg tror det skal gå veldig bra, sier Finnsnes-trener Alexander Samuelsen.

Han mener at laget bør tilpasse seg at andre spillere med andre kvaliteter kommer inn i stedet for Grunnvoll.

– Tankegangen vi har rundt dette er å utnytte de ferdighetene vi har. Om Sverre (Skoglund) kommer inn for eksempel, så bruker vi de ferdighetene han er god på, uten at noe lag er tatt ut. Samtidig har vi noen prinsipper vi forholder oss til. Man må tilpasse seg litt, sånn er det alltid, og de beste lagene håndterer ofte sånne ting bra, sier treneren.

– Blir en helt annen kamp

Laget starter den lange turen til Melbu med buss lørdag morgen.

En tøff bortekamp venter, mot et lag som har 5-0-2 på hjemmebane sesongen. Kun FK Senja og Lyn har dratt derfra med poeng hittil denne sesongen.

– De er veldig bra hjemme, det er det ingenting å si på. Så hadde de en sterk borteseier mot Korsvoll også, og de har klatret på tabellen. Et typisk hjemmelag som hever seg 10-15 prosent på hjemmebane, mener FIL-treneren.

Melbo ligger forøvrig på 9.plass på tabellen, med 19 poeng. Det er fire poeng mindre enn FIL som ligger på 6.plass.

I oppgjøret på Finnsnes i vår, vant grønntrøyene hele 7-1.

– Der nede er det en liten bane og ikke det beste kunstgresset. Det blir nok en helt annen kamp enn det vi hadde på Finnsnes, det er jeg 100% sikker på. Det resultatet der tipper jeg ikke blir på nytt, sier Samuelsen, som tror balltempo blir et nøkkelord for hans lag.

– De har ok struktur, og vi vet fra sist vi møtte dem, at balltempoet vårt blir essensielt for å få de ut av strukturen sin.

– Hvis man ser på hjemmestatistikken til Melbo, så vil det jo være sterkt å reise derfra med poeng?

– Vi er like mye opptatt av at prestasjonen er god. Vi kan godt være fornøyd med ett poeng hvis det var en bra prestasjon og kamp av oss, og misfornøyd med det om det var en dårlig prestasjon. Vi har et veldig fokus på prestasjoner og med bedre prestasjoner er også sjansene for flere poeng større.

Arnesen usikker

FIL tok sin første borteseier for sesongen, med 1-0 over Skjervøy for to uker siden. Dermed er i alle fall bortespøkelset kastet på bålet.

– Det viser at vi kan vinne borte og det er alltid greit å bryte de barrierene. Nå handler det om å gjenskape og ha troa. Vi er mer enn god nok og kapabel til det, sier Samuelsen.

Nå drar de til nok en bortekamp med et sterkt ønske om tre nye bortepoeng.

– Vi ønsker poeng og helst tre, det er inngangen vår. Vi ønsker gode prestasjoner, og se hvor god vi kan være. Vi fikk svar mot Harstad sist at vi periodevis er bra. Det handler om å forlenge de gode periodene og forkorte de mindre gode periodene, sier Samuelsen.

I tillegg til at toppscorer Grunnvoll må sone karantene, er midtstopper Christian Arnesen usikker etter at han pådro seg en ankelskade i kampen mot Harstad sist helg. Arnesen skal testes fredag kveld.

Ellers er både Tobias Sørensen og Sega Ngom tilbake i trening, men ingen av dem er kampklar enda.