Lagleder Endre Leiknes talte 13-3 i målsjanser i favør av de grønnkledte. Og da tok han ikke hardt i, føler vi.

- Vil også påstå at alle våre sjanser er større enn deres tre, som inkluderer et straffespark, mener FIL-guruen.

Og han har så rett, så rett. Så da ba vi trener Alexander Samuelsen forklare hvorfor det ikke blir seier på enn sånn dag.

- Nei, hva skal man si. Det er vel sånn det har vært denne sesongen. Men vi må passe på å ikke gå i den fella at vi sitter og synes synd på oss selv for at vi ikke scorer de målene vi fortjener. Vi må bare stå på, så kommer målene, sier han.

Glimrende bortekamp

For en ting skal han ha for: Han har et lag som kommer på bortebane og valser over svakt plasserte Grei.

- Det må vi ta med oss. Vi spiller en fantastisk første omgang i dag. Så kommer vi ut til pause og er litt «Konger på Nesset» og tror at det skal gå av seg selv å vinne, og da gir vi kampen til dem. Det er da de scorer sitt mål. Etter et kvarter synes jeg vi tar over igjen og det er jo et under at vi ikke vinner i dag.

Det skulle gå nesten en halvtime før FIL fikk hull på byllen. Etter en aldri så liten serie med heller svake cornere, traff den neste perfekt. Vebjørn Griunnvoll steg opp og stanget inn ledermålet. Fullt fortjent, etter at man allerede da hadde begynt å sløse med sjansene.

Tvilsom straffe

Grei utlignet like etter pause på straffe. Høyst tvilsomt, mente de grønne. Keeper Bakkelund er ute og skal avverge et nærskudd. Greis spiller får avsluttet via Bakkelund, som treffer angriperen. Dette mente dommeren var straffe.

Utover kampen fortsatte FIL å brenne sjanser. Udyktighet er en ting, feil valg en annen ting, og en keeper som fikk stadig mer selvtillit er en tredje ting.

- Det er skuffende at vi reiser herfra med bare ett poeng, men vi graver oss ikke ned for det. Vi kan ikke annet enn å trene godt, fortsette å score mål på treninger, så kan det løsne allerede mot Sortland i neste omgang.

Unødvendige kort

Det er tidlig i sesongen, men kampen mot Sortland neste runde blir viktig. En ting er at man må lære seg å sette sjansene. En annen ting er å unngå unødvendige gule kort. I dag havnet både Jonas Simonsen og Vebjørn Grunnvoll i dommerens bok.

- Ja, det må vi ha fokus på. Unødvendige kort må vi luke bort, men som gammel spiss, så vet jeg at når man står og stanger og det ikke løsner, så blir man frustrert. Men Finnsnes skal ikke fremstå som et stygt lag, det er vi klare på og det har vi fokus på, avslutter trener Samuelsen.