Ingen Vinje til Finnsnes

Bodø/Glimt-stopper Vebjørn Vinje blir ikke FIL-spiller.

INGEN QUINT – Du kan si det sånn at han Vebjørn Vinje, han var ikke en Quint-spiller, men samtidig en god stopper. Han var mer lik de stopperne vi har, kan du si, sier FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen. 

FIL Vebjørn Vinje blir ikke en del av FIL-stallen i 2017.  Foto: Picasa

Finnsnes IL

Etter at fjorårets kaptein, Quint Jansen, ikke forlenget sin kontrakt med FIL, og senere gikk til Mjøndalen, har klubben vært på jakt etter en midtstopper som kan fylle tomrommet etter nederlenderen i FIL-forsvaret.

Geirald Meyer fra Fløya var lenge aktuell, men takket til slutt nei. For halvannen uke siden testet de Vebjørn Vinje i treningskampene mot Asker og Lørenskog. Etter det konkluderte man med å ikke gå videre med Glimt-spilleren.

– Han var ikke en Quint-spiller, men samtidig en god stopper. Han var mer lik de stopperne vi har, kan du si, sier FIL-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

Barlow

Samme helg som Vinje ble testet, ble midtbanespiller Jonathan Barlow prøvd i midten av FILs treer bak. De fikk såpass gode svar på det han leverte, at de føler seg godt dekket på stopperplass.

– Vi fikk jo veldig gode svar med Barlow i den Quint-rollen, og vi føler at vi er bra skodd og har god cover på stopperplass, sier «Bummen».

– Vi har en (Markus) Rolandsen som spiller stopper, en (Christian) Arnesen, en (Andreas) Østeraas, og vi har en Marcus Sletten og Barlow som kan spille stopper.

Fornøyd med stallen

– Men du føler ikke at det å bruke Sletten og Barlow på stopperplass går utover dekningen på midtbanen?

– Nei, jeg føler vi har bra cover på sentral midtbane også. I tillegg til Tobias Scjetne, «Løva» (Andreas Løvland) og Sander Birkeland, så har vi Mathias Bendiksen, Sigurd Svendsen og Fredrik Lund som også har prestert godt i vinter. Så balansen begynner å bli fin. Og når det gjelder Marcus, så er han først og fremst vingback og stopper hos oss, sier treneren.

Det var også her Sletten stort sett ble brukt i 2016. På spørsmål om de nå er ute etter andre stoppere, svarer han slik:

– Spillerlogistikk, det jobber vi egentlig med hele tida. Akkurat nå føler vi oss komfortabel med den troppen vi har, så må vi jo se an skadesituasjonen og sånn etter hvert, og om ting endrer seg der.

Skader

Grønntrøyene har slitt med skader på flere i vinter, men det begynner nå å se bedre ut.

– Sega har jo hatt en betennelse han plages med. Det har tatt lengre tid enn vi trodde, men vi satser på å få bedre kontroll på den etterhvert. Joakim (Einebakken Nilsen) har jo hatt en pause, så skal vi gradvis intensivere treninger der, så kanskje han blir klar når vi reiser til Oslo 23-24.mars. Og Markus Rolandsen har funnet en god måte å teipe den ankelen sin på. Så vi har hatt litt å stri med, men om kanskje en god uke, så håper vi å få samtlige i full trening, avslutter han.