Fikk proffkontrakt

TILs unge kometer Hans Norbye (19) og Vegar Braaten (19) kan endelig leve av fotballen.
sport

De har kjempet om a-lagskontrakt helt siden de ble hentet til TILs elitejuniorlag. I forrige uke fikk de lønn for strevet.

Da signerte både Hans Norbye og Vegard Braaten toårskontrakter med TIL.

– Det er veldig deilig å slippe å tenke på om jeg får ny kontrakt eller ikke. Jeg har vært ganske stresset den siste tiden, sier Hans Norbye til "Tromsø".

Som i likhet med lagkamerat Vegar Braaten nå slipper å be mamma og pappa om penger for å få økonomien til å gå rundt.

– Jeg har levd litt på mamma og pappa, fordi juniorkontrakten ikke innebar så mye lønn. Selv om jeg ikke er blitt rik nå, slipper jeg å være så avhengig av dem, sier Vegard Braaten.

Høye krav

At økonomien går rundt betyr én bekymring mindre for ungguttene – som nå må gjøre alt de kan for å etablere seg på a-laget.

– De må bevise at de fortjener toårskontraktene sine. Når vi satser på dem, forventer at de også satser på oss, sier Steinar Nilsen.

Norbye og Braaten fikk kontrakter på grunn av stor fremgang den siste tiden. Nilsen tror nemlig at begge kan ta steget opp og bli fullverdige a-lagsspillere.

– Det er nå jobben starter for dem. De neste årene kan i stor grad avgjøre hvorvidt de kommer til å kunne leve av fotball eller ikke, sier Steinar Nilsen.

Og tenker på at både Hans Norbye og Vegar Braaten er i en alder hvor de utvikles raskt både fysisk og som spillere.

– Hans Nordbye har jevn progresjon nå. For at han skal kunne ta steget helt opp og holde seg der, må han prestere jevnere, sier Steinar Nilsen, og får umiddelbar respons hos spilleren selv:

– Vi har snakket mye om dette. Av og til er jeg fantastisk, andre ganger er det som om laget har en spiller for lite på banen når jeg spiller, sier Norbye.

Mer muskler

Nå skal både han og Vegar Braaten styrkes opp for å kunne hamle opp med gammelgutta.

Vegar Braaten har planer om å peise på med muskeltrening så snart sesongen er over

– Jeg skal bli enda større og sterkere. Jeg får et spesialprogram av Truls Hallen som jeg skal følge etter sesongen. Håpet er å legge på meg et par kilo muskler, sier Braaten.

De siste årene har eliten i TILs junioravdeling bestått av fem spillere. Med de to signaturene fra Norbye og Braaten i boks – og Jo Nymo Matland og Ruben Yttergård Jenssen allerede under kontrakt – er det bare Thomas Braaten som ikke har a-lagskontrakt.

– Thomas er på utlån i Alta ut året, så vi avventer kontraktspraten til han kommer tilbake, sier Steinar Nilsen. (Bladet Tromsø)

(itromso.no)