Linn-Julie Eidissen"/>

Endelig klart for ny stavgrop

Jan Ivar Rokstad kom fredag med en gladmelding til stavmiljøet: – Det er bare å begynne å grave grop i Midt-Troms-hallen.
sport


Stavtalentet Bjørn Øivind Berger reiste torsdag til Estland sammen med far og trener Øivind Berger. Bortsett fra en treningstur til Sverige har han ikke hoppet stav på tre måneder, fordi Lenvik kommune ikke har fått klarsignal til å bygge ny stavgrop etter at det ble lagt nytt kunstgress i Midt-Troms-hallen.

Gladmelding

Rett etter ankomst i Estland ringte i midlertidig Bygg– og eiendomsleder Jan Ivar Rokstad i Lenvik kommune.

– Han lurte på om vi kunne dra opp i hallen å begynne arbeidet med stavgropa. Vi ble utrolig glad for den beskjeden, sier Øivind Berger.

Berger er ikke i tvil om at tre måneder uten spesifikk trening har gått ut over hoppteknikken til sønnen, som i 2011 ble norsk mester i sin alderklasse både innendørs og utendørs.

– Teknikken er nok satt noe tilbake, men han har trent mye hurtighet, spenst og styrke, sier Berger.

To konkurranser

Bjørn Øivind Berger skal delta i to konkurranser i løpet av det ni dagers lange treningsoppholdet i Estland.

– Det er ikke optimalt å delta i store konkurranser midt i en lang treningsperiode, men jeg er spent på hva han kan få til. I fjor ble han nummer tre i sin årsklasse, sier Øivind Berger.

Den første og største konkurransen finner sted 4. januar, og det blir også Bergers aller første konkurranse i 18/19 års klassen.

De viktigste konkurransene er derimot ikke før i mars, da Berger skal delta i ungdomsmesterskapet og norgesmesterskapet.

– Det er bare en utøver i 18/19 års klassen som har hoppet høyere enn Bjørn Øivind, men det er usikkert om han skal delta, forteller Øivind Berger.

Dermed er det slettes ingen umulighet at Pioner-gutten hopper øverst på pallen selv om han i år er blant de yngste i sin klasse.