Åpnet nytt "skytefelt"

Midt-Troms Paintballklubb har fått sin første bane.

  Foto: Birger Caspersen

  Foto: Birger Caspersen

  Foto: Birger Caspersen

  Foto: Birger Caspersen

sport

- Klubben starta opp i januar og da var vi seks sju stykker. I dag har vi 16 betalende medlemmer og klubben vokser. I vinter har vi trent i gymnastikksalen på Gottesjord skole, men nå er vi omsider i gang på vår egen utendørs bane, forteller lederen av Midt-Troms Paintballklubb, Lars Ante Oskal.Banen

Banen, som ligger i Rabbåsen i Sørreisa, er et stort inngjerdet område som er fylt med oppblåsbare hinder. Hindrene er kjøpt av klubbens medlemmer.

- Egentlig begynte vi så smått i 2003. Noen kompiser hadde sett paintball på nettet og tente på ideen. Etter en tid fikk vi en stille periode før det tok seg opp igjen, forklarer Oskal.

Kate Furøy, til daglig bosatt i Oslo og jobber som forskningsformidler, er født og oppvokst på Furøy i Sørreisa og kaptein for verdens beste jentelag, FL Charms. Et lag som rangeres høyt internasjonalt i gruppen sammen med guttelag. Hun er på ferie i Sørreisa for tiden og benyttet anledningen til å gi den nye klubben en hjelpende hånd.

- Jeg så paintball på TV og da jeg ble spurt om jeg ville være med for ni år siden, svarte jeg ja. Og dermed var jeg solgt, forteller hun smilende.

- Jeg har jo en god del erfaring som jeg gjerne ville dele med medlemmene i denne nye klubben. En klubb som attpåtil trener på min barndomsskole på Gottesjord, legger hun til.Taktisk

Og som sagt, så gjort. Lagene stilte opp, gikk taktisk ut for å få tak i motpartens flagg, samtidig som de prøvde å sette sine motspillere ut av spillet med en malingsklatt. Etter omgangen var over, fikk de gode råd om hva som burde og skulle vært gjort annerledes, men også helhjertet ros for innsatsen.

- Taktikken for å komme seg over på motstanderen banehalvdel og erobre flagget, er nesten som en blanding av sjakk og sisten, forklarer en godt fornøyd klubbleder Lars Ante Oskal.