Ønsker ishall - vil koste 40-80 millioner kroner

Spenstige planer ble presentert i formannskapet i Lenvik kommune tirsdag.

FINNFJORDBOTN: I Finnfjordbotn og i tilknytning til Midt-Tromshallen ønsker initiativgruppen at en ny ishall kan etableres. 

sport

FINNSNES: Om det er én ting som mangler på anleggssiden i Midt-Troms, så er det ishall.

Det vil imidlertid Frode Lund-Hansen og en initiativgruppe på 11 andre personer gjøre noe med.

I formannskapet til Lenvik kommune tirsdag, presenterte de planene for en ny ishall til regionen. Slike ishaller har tidligere blitt bygd i Norge til en prislapp på mellom 40 og 80 millioner kroner.

Det er Lenvik kommune som skriver om ishall-planene på sine nettsider.

I Finnfjordbotn

- Vi mener det ikke skal være noe problem å få finansiert et forprosjekt og en mulighetsstudie som kan gi svar på alle spørsmål om kostnad ved etablering og drift og aktuelle bruksområder, sa Frode Lund-Hansen i formannskapet da han presenterte planene.

Lund-Hansen pekte på en etablering i Finnfjordbotn, og et mulig samarbeid med de eksisterende anleggene til Pioner og Midt-Tromshallen, for å lage en komplett idrettspark for regionen.

I en slik ishall er mulighetene mange. Både ishockey, isdans og curling er bare noen av idrettene som kan bli tilknyttet en slik ishall.

I tillegg ser initiativtakerne for seg muligheter som barnehage, turnhall, treningssenter, løpebane og fotballaktivitet i samme miljøet.

- Spennende

Ordfører Geir-Inge Sivertsen synes planene er svært spennende.

- Dette er et imponerende initiativ. Vi har et svært turnmiljø med kummerlige forhold. Et framtidig samarbeid med ishall virker forlokkende, sa Sivertsen ifølge Lenvik kommune sin hjemmeside.

På lista over initiativtakerne til prosjektet står – i tillegg til Frode Lund-Hansen: Frode Herje Løwø, Tor Helge Sørensen, Børre Lien, Øystein Myrvang, Robin Norheim, Jan Tore Bakli, Hege Vigstad, Anders Berntsen, Arne Pedersen, Geir-Henning Wintervoll og Ralph Simonsen.

Folkebladet kommer tilbake med mer.