Sykkeleventyret til nye høyder

Steinar Rasmussen og Erlend Sundstrøm har signert for den tidligere storklubben Andalucia-Trebujena.

FULL RULLE: Steinar Rasmussen og Erlend Sundstrøm skal konkurrere for det gamle storlaget Andalucia-Trebujena. Foto: Privat 

sport

MALAGA: Sykkeleventyret til Steinar Rasmussen og Erlend Sundstrøm er som hentet rett ut fra de fineste historiebøkene.

Torsdag kunne Rasmussen gladelig meddele at han og Sundstrøm har signert for den spanske amatørklubben Andalucia Trebujena.

Et ukjent lag for de fleste, men de var tidligere et profesjonelt lag, og har syklet Vuelta a España fire ganger. De kom i øknomisk uføre, men er nå i gang med å bygge seg opp mot gammel storhet.

– Vi har vært heldige. Det var to venner av oss som fiksa et intervju, om vi kan kalle det for det. Vi fikk være med på en samling, og der imponerte vi såpass at vi begge fikk kontrakt, forteller Steinar Rasmussen på telefon fra Spania.

Kaptein Sundstrøm

Det betyr at duoen kan starte sesongen tidligere enn planlagt. Allerede i slutten av februar debuterer de i den spanske cupen, samme konsept som Norgescupen.

Erlend Sundstrøm er allerede pekt ut som kaptein på klubbens U23-lag, mens Rasmussens rolle fremdeles er uavklart.

– Erlend skal sykle både U23- og seniorrittet, mens jeg begynner å bli så gammel at jeg får bare sykle på seniornivå. De skal sykle for Erlend i U23-rittet, men vi har ikke snakket om hvem som skal være hva i seniorrittet. Jeg regner med det blir en nordmann de kommer til å kjøre for, det er jo der kvaliteten ligger, ler Rasmussen.

Kobba består

At de har signert for den spanske klubben har ingenting å si for Kobba sykkelklubb.

– Vi skal konkurrere for dem til vi reiser til Norge, også konkurrerer vi for Kobba i Norgescupen, forteller Hemmingsjord-mannen.

Andalucia-Trebujena vil i utgangspunktet at Rasmussen og Sundstrøm skal sykle for dem på heltid, men det er uaktuelt per nå.

– Vi har begge et ønske om å gjennomføre drømmen om et nordnorsk elitelag. Men det er klart, er det ikke penger å hente i Norge, og vi kan leve i Spania på et godt nivå så sier det seg selv hva vi kommer til å gjøre, sier Rasmussen.

Store muligheter

26-åringen legger ikke skjul på at den spanske cupen er en gedigen mulighet for de to Midt-Troms-syklistene.

– Juan Jose Lobato sykla for dette laget for to år siden, og ble plukket opp av Movistar hvor han nå sykles sammen med blant annet Alejando Valverde. Dette betyr enormt mye for oss, sier Rasmussen.