2.-divisjon må vente på klarsignal

Norges Fotballforbund må vente til neste uke for å få svar på om 2.-divisjon for herrer og 1.-divisjon for kvinner kan få grønt lys til oppstart.

MÅ VENTE: Sverre Skoglund, Kjetil Warholm og resten av FK Senja må vente på svar.  Foto: Knut Løkse Nilssen

sport

Det skriver VG.

Målsetningen var å kunne gi klubbene i 2.-divisjon for herrer og 1.-divisjon for kvinner klarsignal til å trene som normalt fra førstkommende mandag.

Men slik blir det ikke. NFFs elitedirektør Lise Klaveness har fått tilbakemelding om at myndighetene skal gi et svar innen tirsdag 9. juni.

– Det vil i praksis si at vi kan forvente svar tidlige i neste uke. Vi er glade for å få en konkret tilbakemelding med tidsramme, og håper selvsagt på klarsignal for Post Nord-ligaen og 1. divisjon i neste uke, sier Klaveness til VG.

NFF var klare for å gå videre til «fase 3» mandag 8. juni, som innebærer trent med full kontakt med FK Senja og de andre lagene i 2.-divisjon og 1.-divisjon for kvinner.

Spillerne i Eliteserien og 2.-divisjon vil være underlagt de samme «corona-reglene» utenfor banen, hvis NFF får grønt lys fra myndighetene.

– En oppmykning av de mest inngripende reglene er en betingelse for å få i gang Post Nord-Ligaen og 1.-divisjon kvinner, sier Klaveness.