Takket nei til Sverige — tilbake i sin gamle stilling

Han takket nylig nei til en landslagstrener-jobb i Sverige. Nå gjør Kristian Skogstad comeback som trener for Team Nord-Norge.

TILBAKE: Kristian Skogstad er tilbake som trener for regionlaget Team Nord-Norge. 

sport

Kristian Skogstad er engasjert som ny trener for regionlaget i langrenn i Nord-Norge etter ett års pause fra jobben. Det skriver skiforbundet i en pressemelding.

– Det å kunne få muligheten til å være med på å utvikle noen av landsdelens fremste langrennsløpere, er veldig fristende for meg. Her i Tromsø ligger alt til rette for å kunne trene for en langrennsløper. Sammen med løperne på laget, Olympiatoppen i Nord-Norge og viktige aktører i næringslivet skal vi fortsette å vise at Nord-Norge er utmerket egnet som base for satsing på høyt nivå. Jeg er også veldig glad for at dette skjer i forståelse med min arbeidsgiver i Tromsø Brann og Redning, sier Skogstad i en pressemelding

Leder for Styringsgruppa, Per Oskar Andersen, er glad de klarte for at Skogstad er tilbake som trener for Team Nord-Norge.

– I Kristian får vi tilbake en trener som vi vet at har både kunnskap og engasjement til å løfte løperne og laget videre mot den norske eliten. Selv om Kristian denne gangen skal gjøre jobben på deltid, føler vi oss trygge på at vi sammen med hans arbeidsgiver skal finne løsninger til beste for alle parter. Engasjementet er tenkt frem til våren 2022, sier Andersen.

Laguttaket for regionlaget i Nord-Norge foran 20/21-sesongen er klart neste uke. Etter all sannsynlighet er Synne Arnesen fra Finnsnes med også på laget også kommende sesong.

Skogstad har fått mye skryt for jobben han har gjort med løpere som Erik Valnes og Anna Svendsen. Begge to tok steget fra regionlaget til landslaget under Skogstads ledelse.