Se Reistadløpet-kongen — direkte minutt for minutt

Reistadløpet 28. mars 2020 blir det ikke noe av. Et lite plaster på såret er at du på lørdag kan se Bardu-ordfører Toralf Heimdal gå turrennet, minutt for minutt på Folkebladet-TV.

MINUTT FOR MINUTT: Toralf Heimdal går Reistadløp-traséen lørdag. Hele turen sendes direkte på Folkebladet-TV.  Foto: Knut Løkse Nilssen

sport

Som følge av korona-situasjonen er alle idrettsarrangementer avlyst. Det gjelder også for Reistadløpet, som risikerer å lide et stort økonomisk tap som følge av avlysningen.

Men her kommer en gladnyhet for alle de rundt 1.600 deltagerne – og ellers andre skiinteresserte: Lørdag sender Folkebladet-TV Reistadløpet — minutt for minutt, der Toralf Heimdal er den utpekte mannen som skal gå de 50 kilometerne fra Setermoen til Bardufoss.

– Jeg er kjempeglad i å gå på ski. Det er det artigste jeg vet, sier Heimdal.

Han har vunnet Reistadløpet åtte ganger, og har gått stort de aller fleste rennene siden 1986 og frem til nå. I tillegg kan han vise til en andreplass i verdenscupen i Holmenkollen i 2001, da i sprint.

– Det er litt spesielt at det ikke blir arrangert i år. Samtidig ser jeg frem til turen. Det er noen områder med dårlig dekning, så det blir kanskje litt brudd i sendingen av og til. Men stort sett er dekningen bra.

Lite plaster

Daglig leder i Reistadløpet AS, Ivar Holand, forteller at dette er et bittelite plaster på såret for de mange som hadde tenkt å gå Reistadløpet.

– Lørdagen skulle jo Reistadløpet egentlig gå, så vi tenkte jo litt på hva vi kunne gjøre. Da spurte vi Toralf om han kunne gå 50-kilometeren, og koblet samtidig inn Folkebladet for utstyr til å streame det. Så da blir den streamet, også på våre Facebook-sider. Så de som ønsker å mimre litt får muligheten til det, sier Holand.

– Det er et bittelite plaster på såret. En liten gimmick og et promoteringsstunt, fortsetter han.

Tre timer

Toralf Heimdal starter på turen lørdag klokken 11.00. Han forventer å bruke litt i overkant av tre timer på de fem milene over fjellet fra Setermoen til Bardufoss.

– Hvis det ikke blir et veldig dårlig føre, så skal det gå på litt over tre timer. Da er det også beregnet noen stopp med å prate med folk om man skulle møte noen. Så kan man jo prøve å kjøre litt på innimellom.

Han legger ikke skjul på at det er godt å få en litt annen «arbeidsdag» og et lite avbrekk fra korona-situasjonen.

– Det blir kjempefint å bare få lange ut i et fantastisk landskap. Det blir en fantastisk arbeidsdag for meg det å kunne gjøre det som er aller artigst.