Stopper all fotballaktivitet — dette blir konsekvensene

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddefotball stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet. Toppfotballen stoppes i første omgang til 15. april.

BREDDEAKTIVITET STOPPES: All breddefotball stoppes. Her fra en treningskamp mellom Salangen og Finnsnes tidligere i vinter.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

– Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, Generalsekretær i Norges Fotballforbund.

All breddefotball stoppes ut april. All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, NM-kamper og treningskamper utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.

Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai.

På kort sikt betyr dette at lørdagens NM-kvalifisering mellom Salangen og Bardufoss ikke blir spilt.

– Norges Fotballforbund er i tett dialog med myndighetene og vil sammen med Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen følge utviklingen tett fremover. Ytterligere tiltak og utsettelser kan ikke utelukkes under gjeldende situasjon, melder Fotballforbundet.

Målet er fortsatt at både serier og norgesmesterskap skal gjennomføres. Hvordan må en komme tilbake til senere.

Seriestarter ryker

Seriestarten i 4.-divisjon og 5.-divisjon i Troms er berammet til 18. april. Disse kampene og resten av kampene i april utgår.

Seriestarten til Finnsnes i 3.-divisjon, borte mot Ullern 13. april, og de påfølgende seriekampene er utsatt inntil videre.

For lagene i 3.-divisjon for kvinner ryker seriestarten 25. april. Senja/Finnsnes sin seriestart i 2.-divisjon er berammet til 26. april, hjemme mot HIF/Stein. Den utgår.

Senja skulle i utgangspunktet starte serien borte mot Fløya 13. april, men denne utgår også.

Haller stenges for aktivitet

I Tromsø er både Skarphallen og TUIL Arena stengt for all aktivitet. I Salangen er Astafjordhallen og Salangshallen stengt.

På Bardufoss blir det ingen organisert aktivitet i storhallen.

– Vi har ingen organisert trening i hallen, men den vil være åpen for vedlikehold og slikt, sier daglig leder i BOIF, Erling Andreassen.

Vinterserien til BOIF utsettes inntil videre.

– Vi håper at den kan fullføres på et senere tidspunkt.

Midt-Tromshallen er også stengt for all aktivitet ut april.

Det samme gjelder for Senja Storhall.

Grethe Hansen i FK Senja opplyser at det kun vil være dugnadsgjengen som skal ferdigstille speakerbu og kiosk som kommer til å være tilstede i hallen.