Reistadløpet er avlyst

Det blir ikke noe av det tradisjonsrike rennet i 2020.

AVLYST: I april i fjor kunne Mikael Gunnulfsen juble for seier i Reistadløpet, mens Erik Valnes (i bakgrunnen) måtte ta til takke med tredjeplass. I år blir det ingen folkefest i Indre Troms.  Foto: Knut Løkse Nilssen

sport

Etter at en rekke idrettslige arrangementer ble avlyst tirsdag kveld, kom i natt bekreftelsen på det mange skientusiaster fryktet. Også Reistadløpet 2020 er nå avlyst.

Det opplyser arrangøren om natt til i dag.

– Med bakgrunn i kveldens anbefalinger fra både nasjonale helsemyndigheter (FHI), samt Norges Idrettsforbund og Norges Skiforbund er det i kveld besluttet at Reistadløpet lørdag 28. mars 2020 avlyses. Reistadløpet, på linje med alle andre store arrangement i norsk idrett som nå avlyses, tar det samfunnsansvaret vi har for å begrense og forhindre videre smitte av coronaviruset. Dette ikke bare av hensyn til alle deltakerne, men også ifht våre funksjonærer, vårt publikum og øvrig involverte, sier Reistadløpet i en uttalelse på egen facebook-side.

Over 800 var påmeldt

Arrangøren opplyser videre om at de over 800 som allerede har meldt seg på vil få muligheten til å få startkontigenten tilbake.

– For de mer enn 800 løperne som allerede har betalt påmeldingskontingenten til Reistadløpet 2020 vil det være to valgmuligheter. Man kan enten få refundert 50 % av påmeldingskontingenten (i henhold til Race Regulations) eller vi overfører påmeldingen til neste års Reistadløp som gjennomføres lørdag 10. april 2021. Alle påmeldte vil bli direkte kontaktet ila de kommende ukene med tanke på hvilken løsning de ønsker, så det er ikke nødvendig for løperne å kontakte oss før den tid, sier de.

Folkebladet skrev i forrige uke om Reistadløpet og om koronaviruset kunne sette en stopper for årets renn. Daglig leder Ivar Holand var ikke veldig bekymret da, men som mange andre måtte de ta Folkehelseinstituttets anbefalinger til seg.

– Nei, da skal vi være særdeles uheldig. Per nå er det ingenting som tilsier at vi må avlyse, men vi følger jo med på dette vi også, svarer han, sa Holand til Folkebladet i forrige uke.

Reistadløpet hadde i år rekordmange tidlige påmeldinger innen "early-bird-fristen" gikk ut, og man hadde god tro på at man i år skulle slå deltagerrekorden på 1585 løpere.


Frykter ikke virus-avlysning: – Da skal vi være særdeles uheldig

I helgen ble alle arrangementer med over 1000 personer avlyst for å hindre spredning av koronaviruset. Ivar Holand frykter ikke det samme for Reistadløpet.


Reistadløpet en av flere

Reistadløpet er ikke eneste idrettslige arrangement som ble avlyst tirsdag kveld. På rekke og rad ble både Birken (som i likhet med Reistadløpet inngår i Ski Classics), Junior-NM i langrenn på Beitostølen, Skandinavisk Cup i Harstad og Kvaløya Skimaraton avlyst.
De tre som er nevnt sist skulle gå av stabelen førstkommende helg. NNM på ski i Harstad er også avlyst.

Tirsdag kveld opplyste også det norske langrennslandslaget, med Erik Valnes på laget, at de avslutter sesongen, og dermed dropper å reise til Canada og USA. Opprinnelig skulle de reist dit i dag, onsdag.