– Det er noe som ikke stemmer

Erik Valnes fikk en god start på hans Tour de Ski-debut. Etter to etapper lå han på 6. plass sammenlagt, og kjempet hardt med forhåndsfavorittene. Men så sa det plutselig stopp. Bom stopp.

BRØT: Erik Valnes måtte bryte tirsdagens etappe i Tour de Ski.   Foto: Terje Pedersen

sport

På den tredje etappen av Tour de Ski lå Erik Valnes godt an i sammendraget. Forhåpningene var store til hva Sørreisa-gutten kunne utrette under en av de største langrennskonkurransene sporten kan by på. Men på 15 kilometer skøyting skjedde plutselig det som ikke skulle skje. Valnes måtte bryte.

– Erik Valnes, hva skjedde?

– Jeg har alltid kjent det litt i luftveiene før starten på skirenn, men det har sjelden vært noe alvorlig. Sånn var det også før 15 kilometeren. Men allerede tidlig i løpet kjente jeg at dette går rett og slett ikke. Det var ikke sånn at jeg ikke fikk puste, men det var vondt. Kroppen brukte energi på noe den ikke skal trenge å bruke energi på. Det var bare tungt, sukker 23-åringen.