Nå er han ikke «bare» en sprinter lengre: – Viser at jeg ikke er håpløs

Erik Valnes viste både lørdag, og ikke minst søndag, at han er i ferd med å nærme seg de beste også på distanse.

VOKSEN: Erik Valnes viste i helga at han for alvor har tatt steg på distanserenn. 8.beste tid på søndagens 15 kilometer lange jaktstart og 12.plass sammenlagt i minitouren er et bevis på at han nå har blitt en mer voksen skiløper. Her tauer han på verdensmester Martin Johnsrud Sundby.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

sport

Valnes var nummer 15 i sammendraget i Mini-touren i Ruka foran søndagens jaktstart i fristil. Det etter å ha blitt nummer 13 på fredagens sprint etter stavbrekk, og nummer 21 på søndagens klassiske intervallstart.

Tidligere har ikke fristil i distanserenn vært 23-åringens yndlingsøvelse, men denne gangen, når han fikk gå sammen med andre i en jaktstart, imponerte han. Valnes hadde 8.beste tid og gikk seg dermed opp til 12.plas sammenlagt i mini-touren.