Slått ut i kvartifinalen etter stavbrekk: – Unødvendig av han

Det gikk ikke veien for Erik Valnes i verdenscupåpningen, til tross for en heroisk opphenting.

RØK UT: Erik Valnes måtte bare erkjenne at han det ble stopp i kvartfinalen denne gangen. Her er han like ettermålgang i kvartfinalen, etter at han knakk den ene staven.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

sport

Fredag startet verdenscupen i langrenn i finske Ruka med sprint. Sprinten er det første rennet i en mini-tour med sprint og to distanserenn, og Valnes sikret seg plass etter forrige helgs sprintseier på Beitostølen.

Sørreisa-mannen leverte en knallsterk prolog og ble kun slått av Johannes Høsflot Klæbo. Dermed var han klar for kvartfinalen hvor han valgte å gå i heat 1 sammen med nevnte Klæbo, russiske Sergei Ustiugov, finske Ristomatti Hakola, svenske Oskar Svensson og slovenske Janez Lampic.