Stortrives blant verdens beste løpere:

– Målestokken er verdensklasse

Erik Valnes (23) er i disse dager på høydesamling i Frankrike. Etter noen samlinger med sitt nye lag gjennom sommeren, har han fått kjenne på det høye nivået på trening.

Trives: Erik Valnes stortrives med å være en del av sprintlandslaget. I øyeblikket er han sammen med sprint -og allroundlandslaget på høydesamling i franske Font Romeu.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

sport

Langrennsløperen fra Sørreisa, og som representerer BOIF Ski, tilbringer tida si i franske Font Romeu i disse dager, på 1700 meters høyde. Her er han på treningssamling med sitt sprintlandslag, men det norske allroundlandslaget er også på plass.

– Vi bor på 1700 høydemeter og trener både under og over det, men det er jo høyden man bor i som spiller mest inn, forteller Valnes til Folkebladet over telefon fra Frankrike.