Heldig deltaker stakk av med 65.000 kroner:

340 løpere til start i lørdagens fjelløp

Ikke uventet kom ski-løperen Erik Valnes alene inn til mål som vinner av konkurranseklassen der 107 løpere stilte.

340 løpere stilte til start i lørdagens fjelløp i Gumpedalen, hvor premien som lokket var på inntil 100.000 kroner.

sport

Fjelløpet «Toppremien» startet i Gumpedalen og gikk via Storlifjellet og Tverrfjellet før man returnerte til mål i Gumpedalen.

Valnes fikk tida 1.34.03 og var seks minutter foran Ståle Auran fra Kjeldebotn Idrettslag. Vi merker oss også at Bardu-ordfører Toralf Heimdal fremdeles holder formen sin godt — han ble nummer tre med tida 1.41.23. Det var så bra at han blant annet slo skiløperen Ingrid Andrea Gulbrandsen med seks minutter.

Sleipt føre

–Egentlig grei trening for meg på veg mot en ny sesongoppkjøring, sa Valnes et par minutter etter at han var kommet i mål.

– Ei fin løype og nesten på hjemmebane da, sa Valnes som representerer BOIF ski og er fra Sørreisa.

– Det hadde jo regnet en del, og i enkelte partier nedover måtte man derfor være forsiktig så man ikke gled på baken, det gjorde jeg et par ganger uten at det ble altfor alvorlig.

Valnes har også konkurrert to-tre ganger på rulleski i sommer, for å få litt variasjon i treninga.

IKKE UVENTET: Erik Valnes vant konkurranseklassen i lørdagens fjelløp i Gumpedalen. 

Sterkt løp av niåring

En flott prestasjon på lørdag sto ni-årige Mille Josefine Johansen fra Silsand for. Hun løp fjelløypa på tre timer og 19 minutter.

– Joda, det var jo litt tungt og også litt glatt enkelte steder, men det gikk bra, kom det veslevoksent fra ni-åringen etter at hun var kommet i mål.

Nå er det en brukbart godt trent niåring vi hadde foran oss. Mille Josefine fortalte at hun går på ski for Senja Skilag, og spiller både fotball og håndball.

TØFF JENTE: Mille Josefine Johansen fra Silsand løp den 16 kilometer lange fjelløypa på imponerende tre timer og 19 minutter. 

Stor pengepremie lokket

Arrangør for lørdagens fjelløp var Skøelv idretts- og grendelag, og lokkematen til lørdagens stevne var utvilsomt også en premie på opptil 100.000 kroner. Det skjedde med at man trakk ut ei tid mellom raskeste og lengste løpstid, og den som var nærmest ble vinner. Beløpet størrelse ble avgjort på hvor nært den uttrukne var den tida man landet på. Dagens heldigste i Gumpedalen var utvilsomt Ruth Solheim. Hun vant 65.000 kroner, og fikk en stor sjekk hun kunne ta med seg hjem.

Lørdagens løp gikk innom Storlifjellet og Tverrfjellet, et område ikke langt unna Luftforsvarets stasjon i Gumpen. Det var 373 løpere som var påmeldt til lørdagens fjelløp, men 340 stilte til start.