Gode tilbakemeldinger fra inn- og utland

FIL Turns damepatrulje har allerede rukket å gjøre seg godt bemerket i Østerrike.

TURN Turntroppen til FIL Turn som er på plass på verdensgymnastradaen i Østerrike denne uken. 

sport

De deltar nemlig denne uka under verdensgymnastradaen i Dornbirn i Østerrike. Turndamene til FIL dro fra Norge sist helg og er nå godt installert i Dornbirn.

Historisk

Festivalen arrangeres hvert fjerde år. Den første gymnastradaen ble arrangert i 1953. Idretten er gymnastikk og turn, og festivalen er konkurransefri og består kun av oppvisninger.

Gymnastradaen har omkring 25.000 deltakere fra cirka 50 land rundt om i hele verden. Det er et breddearrangement, men mange av utøverne holder en meget høy standard. Store felles tropper med flere hundre deltakere (minimum 200 deltakere per tropp) har oppvisning utendørs på en stor bane, mens de mindre troppene har oppvisning innendørs i haller.

Utmerket seg

I tillegg gjør troppene også oppvisninger på arenaer ellers i byen og i nærområdene, slik at tilfeldig forbipasserende også kan få ta del i dette.

Damepatruljen til FIL Turn har utmerket seg med sine oppvisningsshow ved flere anledninger. De har høstet mange lovord og fått gode tilbakemeldinger i både inn- og utland, opplyses det fra turngruppa.