Ny milepæl for Norges råeste bakkeløp – sendes på Eurosport

Når ut til mange flere.

STORT: For få år siden var bakkeløpet nære å bli lagt ned. Nå er det et av Nord-Norges største arrangement. Her er Jan Helge Nilssen (t.h.) sammen med publikumsmagneten Petter Solberg.  Foto: Roy Hovdan

sport

Norges Råeste Bakkeløp har flere arrangementer i uke 29, og lørdag 20. juli går selve bakkeløpet av stabelen.


– Mer ekstraordinært enn noen gang

I 2011 var første utgave av Norges Råeste Bakkeløp blitt en realitet. Syv år senere stiller hele syv supercars til start i løpet som virkelig har begynt å tiltrekke seg stor interesse, til og med utenfor Norges landegrenser.

 

Fra før er det kjent at selveste Petter Solberg legger avskjedsturneen sin innom Målselv, og kjører sitt siste løp som profesjonell motorsportutøver i Norge denne helgen.

Nå melder Norges råeste bakkeløp på sine Facebook-sider at Eurosport skal sende løpet på sine kanaler.

– Folkens! Der kom beskjeden vi har ventet på! Eurosport har satt Norges Råeste Bakkeløp på sin sendeplan, melder bakkeløpet.


Fikk «kun» brukt halvparten av av bilens effekt i fjor:

Satte fyr på asfalten — lover mer show i år

Ole-Johnny Pettersen er kjent som mannen som lett kan sette fyr på asfalten med sin Chevrolet Camaro hvis han vil.

 

Speaker og eier av bakkeløpet, Per Christeian Håveødegård, er veldig fornøyd med at løpet sendes på Eurosport.

– Endelig ett norsk billøp på Eurosport, skriver han på sin Facebook-side, og legger til at han er spent på om noen kan slå Oliver Solbergs tid fra i fjor.

Det er nemlig knyttet stor spenning til om Petter Solberg, som kommer med sin rallycross-polo med 600 hestekrefter, eller noen andre, klarer å slå bakkerekorden som Petter sønn Oliver satte i fjor med tiden 1.39.33.


Oliver (16) kjørte fortere og fortere

Oliver Solberg satte bakkerekord allerede i prøveomgangen under Norges råeste bakkeløp. Utover dagen slo han sin egen rekord — to ganger.

 

Rask tannlege med ny bil i bakkeløpet

Hvilken allsidighet Werner Johansen kan vise til. På dagtid er han nå på sine modne dager tannlege, han har vært snekker og jobbet med tunnelarbeid. Han har bygget sitt eget hus — og har nå i garasjen plukket fra hverandre en Citroën som han stiller med i årets bakkeløp.