Mekker på både hus, biler og tenner

Hvilken allsidighet Werner Johansen kan vise til. På dagtid er han nå på sine modne dager tannlege, han har vært snekker og jobbet med tunnelarbeid. Han har bygget sitt eget hus — og har nå i garasjen plukket fra hverandre en Citroën som han stiller med i årets bakkeløp.

MEKKING I garasjen på Espenes i Dyrøy har Werner Johansen sin nyinnkjøpte Citroën som han nå mekker på. Han regner med å ha bilen ferdig til bakkeløpet i Målselv Fjellandsby i juli.  Foto: Stein Wilhelmsen

Når denne bilen er ferdig slik jeg vil ha den har den nok kostet meg totalt et par hundre tusen kroner

Werner Johansen
sport

Folkebladet traff 46-åringen hjemme på Espenes etter en lang arbeidsdag, og fikk da se den røde franske bilen Werner Johansen har kjøpt og skal oppgradere og mekke på før bilen er klar for året bakkeløp i Målselv Fjellandsby.

Fra BMW til Citroën

Bilen som han viser Folkebladets medarbeider er en Citroën Xsara, etter at han i flere år har kjørt en BMW M3. Også den nyinnkjøpte franske bilen har bakhjulstrekk, noe de aller fleste foretrekker i slike løp som dette. Johansen forteller at denne nye bilen aldri har vært brukt i noen billøp etter ombyggingen, og at han utover våren har brukt tida til flere tekniske oppgraderinger og det han mener er ting som vil forbedre kjøreegenskapene på bilen.