Gikk helt til topps i Harstad

Lenvik håndballklubbs G12-lag vant i helgen Landsås cup med seier over Tromsø i finalen.

VINNERNE: Lenvik HK G12. Bak fra venstre; Jonathan Sebulonsen, Christian Jensen, Marius Simonsen, Sander Tøllefsen, Tony Bendiksen, Joakim Kristiansen og trener Marte Kristiansen. Foran fra venstre; Christian Skoglund, Erik Birkeland med pengepremier på 1000,- kr og Sondre Tollefsen. Nikolai Olsen var ikke til stede da bildet ble tatt.  Foto: Privat

sport

Lenvik håndballklubb, som nå bytter navn til Senja håndballklubb, ble stiftet i 2014. G12-laget har kun trent og vært med i serien i to sesonger, med spillere fra frem ulike skoler: Vikstranda, Fusk, Trollvika, Husøya og Gibostad. Nå var de på plass i Harstad for å delta i Landsås cup.

– Å være på turnering er å spille kamper, bygge lag og bli bedre kjent med hverandre. Vi startet fredag med å vinne over Gravdal, og lørdag hadde vi nye seire som førte oss i A-sluttspill, forteller leder i klubben Tove Olsen.

Tett og jevnt

I sluttspillet slo guttene først Karasjokk, før de med seier over Harstad var klare for finalen. Der møtte de Tromsø håndballklubb.

– Finalekampen var utrolig jevn og spennende, og vi vant 15-14, sier Olsen.

Treneren til G12 er Marte Kristiansen, som startet å spille håndball på J14 da klubben ble stiftet.

– Det er noe vi er veldig stolt av i klubben, sier klubblederen.

Håndballglede

Totalt spilte laget seks kamper i turneringen før de kunne hente hjem trofèet.

– Seieren betyr mye for gutta og for klubben. Gutta er så stolte, glade og utrolig slitne. Å vinne finalen må vi nok bruke litt tid på, før det går skikkelig opp for oss. Neste sesong spiller laget på Senja G14 og vi håper på mye håndballglede, avslutter Olsen.

Seieren sikret også laget en fin premiesjekk på 1.000,- kroner.