– Skal vi vinne kamper må vi levere maksimalt

Senjas venstrekant Markus Johnsgård er klar over at Odd 2 kommer med unge og hurtige spillere som holder et høyt nivå.

VENTER TØFF MOTSTAND: Senjaspilleren Markus Johnsgård (t.v.) venter tøff motstand fra Odds andrelag i seriekampen på mandag. 

sport

Johnsgård sørget selv for den første scoringen da Senja slo Elverum siste helg 3-0. Fullt så enkelt tror han ikke det blir denne gangen mot Odd 2 mandag, som til nå står med tre seire av fire spilte kamper i 2. divisjon.

– Godt lag

– Odd 2 er garantert et ungt lag med mange gode spillere, og ikke minst et lag med høyt tempo i spillet sitt. På hjemmebane skal og må vi bryte opp deres spill, og få kampen inn på våre premisser. Vi har et godt forsvar som ikke minst er gode på å bryte ned høye innlegg inn mot midtforsvaret, men vi må nok regne med at Odd er et lag som er veldig spillende, og at vi må være våkne når innspillene kommer.

Etter en katastrofalt dårlig åpning med 0-6 mot Åsane har Senja i de tre neste kampene vist seg fra en langt sterkere side. Det ble 0-0 mot et sterkt Asker-lag i Islandsbotn, og deretter fulgte sterke 1-1 mot Alta i Altahallen. En stygg ripe i lakken ble imidlertid nok et stortap i år med 0-5 for Fløya da Senja brutalt ble kastet ut av årets NM-cup i fotball.

Jo-jo resultater

– Etter at vi hadde hevet oss klart i 2. divisjon er jo cuptapet for Fløya noe vi fortest må glemme. Det var ingenting som fungerte for oss i den kampen, og et tap som jeg mislikte sterkt. Men slik er fotballen – vi presterte dårlig og da taper vi også mot lag i en lavere divisjon. Det viser jo klart at skal vi vinne kamper må vi levere maksimalt og ikke tro at ting nærmest går av seg selv –det gjør det omtrent aldri i fotball.

Markus Johnsgård forteller at Senja hadde ei trening også på søndag før laget mandag formiddag setter kursen mot Silsand og seriekamp nummer fem i år. Tabellen på søndag viser at Senja med en kamp mindre spilt enn flere av de andre lagene har fem lag bak seg på tabellen. En seier på mandag vil kunne sende blåtrøyene tre-fire plasser oppover på tabellen.

Senjaveteranen Christer Johnsgård er forøvrig ikke med mot Odd etter at han tråkket over på trening denne uka.

– Foreløpig er det å ligge på sofaen med foten i været, så får vi se om jeg er klar for neste kamp igjen, sier Christer Johnsgård.