Ildsjel vant pris på 50.000 kroner

– Å plutselig få 50.000 kroner ekstra i klubbkassa er helt utrolig.

MOTTAR PRISEN: Styreleder Stig E. Mortensen i Coop Nord overrakte onsdag frivillighetsprisen for 2019 til Gunnheid Eidissen Berg og Pioner Friidrett IL.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Krysspress

PRIS: Gunnheid Eidissen Berg og Pioner Friidrett IL er årets vinner av Coop Nord Frivillighetspris.  Foto: Rune Stoltz Berthinussen, Krysspress

sport

Det slår Gunnheid Eidissen Berg i IL Pioner Friidrett fast etter at hun og idrettslaget hennes i går ble hedret med Coop Nords frivillighetspris for 2019.


– Uventet og overraskende

Gunnheid Eidissen Berg ble veldig overrasket da hun fikk beskjeden om at hun er Troms sin kandidat til prisen Årets ildsjel.

 

Utdelt onsdag

Prisen ble utdelt under Coop Nords årsmøte i Tromsø. Pengene som følger med prisen går til IL Pioner Friidrett. Klubben har rundt 100 medlemmer, hvor rundt 40 er aktive utøvere.

Den internasjonale suksessen til Karsten Warholm og Team Ingebrigtsen, gjør at rekrutteringen til klubben er god.

– Coop Nords jury melder at vinneren og ildsjelen tidlig pekte seg ut. Gunnheid var forøvrig tidligere i år en av de nominerte ildsjelene til årets Idrettsgalla på NRK, sa styreleder Stig E. Mortensen i Coop Nord da han overrakte prisen.

Coop Nord har delt ut Frivillighetsprisen årlig siden 2012 og har innstiftet den for å hedre frivilligheten og dugnadsånden.

Prisen og premiesummen på 50.000 kroner tildeles etter nominasjon fra Coop-medlemmer i regionen, og vinneren innstilles av en jury som vurderer hver enkelt kandidat. I år kom det inn 64 forslag på i alt 54 kandidater.

Mange timer

Eidissen Berg innrømmer at hun ikke tør telle antallet timer hun legger ned for friidretten årlig, men vet at det blir noen hver eneste dag.

– Det følger jo med en del administrasjon, sier hun.

Ved siden av å sitte i styret som kasserer, har hun jobben som trener to ganger i uka, og har verv både regionalt og nasjonalt.

Eidissen Berg er utdannet både dommer og starter, og er deltar derfor på det meste av stevner i regionen. Ikke bare de som er på Pioners eget stadion.

– I friidrett er det en god del regler ut fra ulike aldersgrupper som konkurrerer, og det følger med en god del kurs og utdanningsløp. Vi utdanner hele tiden nye som kan gjøre en jobb for friidretten, men ungdommene våre flytter ofte herfra etter videregående. Kunnskapen har de jo med seg, og det er flott om den kommer andre til gode. Men vi ønsker oss gjerne at flere friidrettsfolk kommer flyttende til Midt-Troms! oppfordrer ildsjelen.

– Å plutselig få 50.000 kroner ekstra i klubbkassa er helt utrolig. Dette er fantastisk gjort av Coop, sier Gunnheid Eidissen Berg ifølge en pressemelding fra Coop Nord onsdag ettermiddag.