Planlegger skisenter i VM-heltens bakgård

U23-verdensmester Erik Valnes har utallige treningstimer bak seg hjemme i Nordlia. Til sommeren går spaden i jorda for etableringen av et nytt skisenter i ski-fantomets bakgård.

STØTTE TIL NYTT SKISENTER: Sparebank 1 Nord-Norge gir 525.000 kroner til etableringen av et snytt skisenter i Nordlia. Fra venstre Siri Lund (banksjef), Eivind Valnes (prosjektleder), Finn-Arne Haugen (Sørreisa Skilag), Silje Skog (Eiendomsmegler 1) og Hermod Bjørkestøl.   Foto: Knut Løkse Nilssen

sport

Nyheten bragte Sørreisa Skilag og Sparebank 1 Nord-Norge fredag, da sistnevnte overrakte en sjekk på 525.000 kroner til Sørreisa Skilag.

Pengene er øremerket etablering av en lysløype i Nordlia. I tillegg har skilaget søkt om spillemidler til prosjektet.

– Første byggetrinnet som går på planering og kabel til lysløype ligger på 2,3 millioner kroner, sier Eivind Valnes, som er prosjektleder i Nordlia Skisenter, til Folkebladet.

Planlegger stadion

Etter hvert skal lys komme på plass, samt at det videre frem i tid er tenkt å bygge stadion med tilhørende fasiliteter og parkeringsplass.

Idéen om et skisenter i snørike Nordlia har Sørreisas langrennshelt Alf Storelvmo og Eivind Valnes (far til Erik Valnes) hatt lenge.

– Vi flyttet hit for 25 år siden og da ble jeg raskt kjent med Alf Storelvmo. Planene og idéen har vært der, men det har ikke vært bare bare å realisere.

Nå er det klart at drømmen kommer til å gå i oppfyllelse.

– Det er helt avgjørende for oss at banken støtter oss, sier Valnes.

Starter til sommeren

Første spadetaket går til sommeren når snøen har forsvunnet.

Nåværende skiløype i Sørreisa ligger i lavlandet, som har gjort at det er vanskelige snøforhold.

– Hvorfor er Nordlia et så godt sted for etablering av et nytt skisenter?

– På grunn av snøforholdene og fordi det er et gunstig terreng. Løypa kommer til å gå på vestsiden på et småkupert område som har en fantastisk utsikt til Sørreisa sentrum, Senja og Solbergfjorden.

Sparebank 1 Nord-Norge bidrar til mange prosjekt gjennom Samfunnsløftet. Et av områdene er lokalsamfunn.

– Dette treffer det løftet vi har på lokalsamfunn. Vi synes det er et veldig godt prosjekt som de har jobbet med gjennom mange år. Det treffer de som vil bruke det til aktiv trening, men også til familier som ønsker å gå seg en fin skitur. Derfor passer det også fint inn i folkehelseperspektivet. Det er et godt prosjekt som skaper bolyst i Sørreisa, sier Lund.