Full fart for Johannes (1)

Johannes Jakobsen (1) har knapt lært seg å gå før han er på plass i skiløypa i Silsand-marka.

SKAL TIDLIG KRØKES: Lille Johannes Jakobsen ute i skiløypa sammen med mamma Silje i Silsandmarka under Telenorrennet onsdag eettermidag.  Foto: Stein Wilhelmsen

BRØDRE: Storebror Sander sammen med Johannes på onsdag.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Med ski som er rundt halvmeteren lange kom Johannes seg fint rundt i den lille løypa flere ganger på onsdag, da med litt hjelp av mamma Silje Jakobsen.

Fant ski til Johannes

– Selv om Johannes er bare året har jeg vært til å kjøpe de første skiene til ham, forteller mamma mens hun prøver å ha kontroll over 1-åringen som ikke er særlig interressert i å prate med de voksne.

– Johannes har en storebror Sander på 4 år som liker å gå på ski, og da ble det til at vi også måtte kjøpe et par ski til ham, forteller mamma.

– Å finne ski til en så liten pjokk var ikke helt enkelt, men vi greide det, og nå forlanger han å komme seg på ski så snart det finnes en anledning, forteller mamma.

140 barn ute i Silsandmarka

Det er Ingve Birkeland som er leder i Senja Ski, og også den store sjefen for Telenorrenene som er arrangert i Silsandmarka i vinter.

– I dag har vi rundt 140 barn som er med, og det skikkelig med liv og aktiviteter den tida ungene holder på, ler Birkeland. Han forteller at onsdagens renn var det nummer fire av totalt syv Telenorrenn i vinter i regi av Senja Ski. Og innsatsen var det ikke noe å si på, beina gikk som trommestikker på de ivrigste av barna, og etterpå var det kø foran damene som delte ut varm saft.

– Vi er en fast gjeng iSenja Ski som er med og arrangerer disse onsdagsrennene. Det håper vi skal stimulere til aktiviteter og skilek blant de aller yngste, sier Birkeland som har vært med og sørge for moro på ski i Silsandmarka i mange år.

Johannes (1) var en av de mange som deltok på Telenorrennet på Silsand onsdag.