Arrangerer den første rando-konkurransen på Kvittinden

Om halvannen uke går tidenes første randonee-konkurranse av stabelen på Kvittinden. – Et perfekt sted å arrangere en slik konkurranse, sier arrangøren.

FABELAKTIG UTSIKT: Denne utsikten venter deltagerne på toppen av Kvittinden.   Foto: Knut Løkse Nilssen

ARRANGØRER: Vidar Wensel (t.v.) og Håvard Hansen i Pioner Randonee.  Foto: Privat

sport

24. mars er datoen for arrangementet. Kvittinden er for mange et yndet fjell for randonee-entusiaster, både når det gjelder trening og søndagstur.

Nå skal den ferske klubben Pioner Randonee arrangere konkurranse på fjellet.

– Vi ønsker å få litt aktivitet i regionen her og prøve å få opp interessen for sporten. Det blir et lavterskel-arrangement, der vi selv blir å delta, sier Håvard Hansen i Pioner Randonee.

Skredsikkert

Han mener Kvittinden er et perfekt sted for å arrangere randonee-konkurranse.

– Man kan legge traséen hundre prosent skredsikkert, i og med at det ikke er så bratt i normaltraséen. Da slipper man å bekymre seg for det.

I helgen gikk det flere skred i Troms, blant annet på Senja og på Grytøy. Én person mistet livet etter skredet på Grytøy.

Hansen forteller at det også går skred på Kvittind, men vet du hvor du skal gå går man helt trygt til toppen. Går du utenfor den anbefalte traséen, risikerer du å havne i heng som er brattere enn 30 grader.

– Slik som Keipen (på Senja red. anm.) for eksempel, der kan du ikke gå trygt helt til toppen. Der må du eksponere deg i over 30 grader. Men det trenger du ikke på Kvittind, sier Hansen.

Påmelding på løpsdagen

Start og mål blir ved Falken skytterhus, få kilometer fra Finnsnes sentrum.

– Det er også snøsikkert og solvendt. Et perfekt sted å arrangere dette, mener Hansen.

– Hvordan er interessen så langt?

– Den er bra. Vi håper jo på en del deltagere. Folk kan omså legge søndagsturen hit, uansett om de skal være med i trimklassen eller konkurranseklassen. Vil folk være publikum er det også bra, sier Hansen, som forventer alt fra 10 til 50 deltagere på konkurransen.

– Vi legger opp til at folk melder seg på selve løpsdagen, så det er vanskelig å si hvor mange som kommer til å delta.