Måtte gi tapt i knalltøft semifinale-heat

Erik Valnes røk ut i semifinalen på dagens fristil-sprint i Lahti og det siste lille håpet om VM-plass er nok ute nå.

RØK: Erik Valnes røk ut i semifinalen i verdenscupsprinten i Lahti.  Foto: Pedersen, Terje

sport

Erik Valnes hadde lørdag en siste mulighet til å sikre den siste VM-plassen på sprintdistansen i VM i Seefeld senere denne måneden.

Selv om mye skulle til, både med at Valnes leverte et knall-løp selv, og at konkurrentene "dummet seg ut".

– Egentlig tror jeg at jeg selv kan prestere nesten hva som helst, men jeg er mer avhengig av at Finn Hågen «driter seg ut» omtrent. Det skal vel mye til. Det må bli at han går helt rævva og jeg er på pallen, sa Valnes til Folkeladet tidligere denne uken.

Gult kort

Valnes tok seg greit videre fra lørdagens prolog med 9.plass, 6,38 sekunder bak suveren Johannes Høsflot Klæbo som var raskest.

I kvartfinalen fikk Valnes gult kort for tyvstart, men ble ikke diskvalifisert siden han ikke hadde noen gule kort fra tidligere i år. Når kvartfinalen kom i gang tok Valnes seg enkelt videre som vinner av heatet sitt.

Glapp på oppløpet

I semifinalen gikk 22-åringen fra Sørreisa i et knallsterkt heat sammen med Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, italienske Federico Pellegrino og russiske Gleb Retivykh.

Valnes fikk en god posisjon inn mot stadion, men ble forbigått på oppløpet og endte på 5.plass, bare seks hundredeler bak Federico Pellegrino som tok 4.plassen og sikret seg finaleplass på tid.

– Det var bra frem til oppløpet, så det var drit, sa Valnes til NRK etter målgang.

– Jeg følte jeg hadde god sjanse til å bli topp 2 i mål, men plutselig var alle forbi på innersida. Det var ikke akkurat fast i det ytterste sporet, så det var vanskelig, sa Valnes videre.

Johannes Høsflot Klæbo vant rennet foran Federico Pellegrino, mens Finn-Hågen Krogh tok 3.plassen. Dermed ligger det an til at Finnmarkingen Krogh får gå sprinten i VM. Valnes endte til slutt på 9.plass.