Uavgjort i snøværet — slik var Senjas første treningskamp

Senja og Tromsø 2 spilte 1-1 i onsdagens treningskamp på Alfheim.

UAVGJORT: På en grønn og hvit Alfheim-matte spilte Senja og Tromsø 2 uavgjort onsdag ettermiddag.  Foto: Folkebladet-TV

sport

– Det var helt ok til å være første kamp. Vi ahdde kanskje en litt svak inngang til kampen, vi kom rett fra jobb og fikk kort med tid med oppvarming før kampen. Da blir vi nok litt oppjaget, sier Senja-trener Kjetil Warholm.

Han mener andreomgangen var betydelig bedre enn den første.

– Vi tar tak i kula og får litt bedre kontroll på kampen. Det var en ok gjennomkjøring. Vi får løpt en del og får presset høyt. Det var grei fart i kampen, mener treneren.

Det var målløst etter første omgang, til tross for flere fete sjanser fra Senja.

Etter åtte minutter vant Sebastian Ottesen ballen høyt i banen, slo inn til Sebastian Jensen som flikket videre til Uros Vucenovic. Han prøvde en frekk avslutning, men ballen gikk like til side for mål.

Megasjanse

Etter 12 minutter var Vucenovis som spilte opp Jensen, men skuddet fra 17 meter gikk utenfor.

27 minutter ut i kampen kom omgangens største mulighet. Alexander Mikkelsen ble spilt fri og hadde nærmest åpent mål. Men fra 7-8 meter ble avslutningen for svak og ballen humpet til en TIL-forsvarer.

Det snødde voldsomt i hele Troms onsdag, noe banen bar preg av. Banemannskapene hadde imidlertid gjort en god jobb med å fjerne mesteparten av snøen fra gressmatta.

– Det snødde før kamp, men akkurat i de kampen startet letter det ganske bra. På slutten begynte det å røyne på, men det var ganske bra føre. Mannskapene hadde gjort en bra jobb med banen før kamp, sier Warholm, som mener forholdene ikke påvirket kampen alt for mye.

Prøvespiller scoret

I andre omgang kom det mer snøvær, i takt med at scoringene kom.

For etter ni minutter av andre omgang tok Senja ledelsen. Ottesen snappet ballen omtrent ved midtstreken, satte fart fremover og kom alene med keeper. Der gjorde han ingen feil og sendte Senja i ledelsen.

12 minutter senere kom utligningen da Peter Bjerke var iskald på en retur og banket inn 1-1.

Flere scoringer ble det ikke på Alfheim.

Velkjent fjes tilbake

I Christer Johnsgårds fravær på grunn av jobb for «Norge nå» på NRK, steppet en tidligere Senja-helt, Uros Vucenovic, inn for Senja.

– Vi var litt i trøbbel med spisser, så han stilte opp. Og han var god også. Men i utgangspunktet er det ikke noe mer som skal skje der, sier Warholm, som dermed kan avkrefte at Vucenovic kan løse Senjas spissproblem.

– Vi er på utkikk etter en spiss. Jeg hadde egentlig håpet Jonas (Simonsen) skulle spille i dag, men det skjedde ikke. Vi mangler en spiss, så det må vi få tak i.