Nektes av eget lag å delta i student-OL

Skiskytter Fredrik Mack Rørvik skulle delta i Universiaden i Russland i mars. Men det får han ikke lov til av Team Mesterbakeren.
sport

Årsaken er at privatlaget har kontrakter med hver enkelt utøver hvor det er spesifisert at de ikke får lov til å konkurrere på russisk jord så lenge Russland er såkalt «non-comlipant», noe som vil si at de ikke følger antidopingreglementet til WADA.

Det skriver TV2.

Målselv-skiskytteren skulle ha deltatt i Vineruniversiaden i Krasnojarsk i mars, men det blir det ikke noe av.

– Det er klart det er kjipt. Det hadde vært gøy å delta. Men når situasjonen er som den er, så må man stå med rak rygg og stå for det man mener og det man har sagt. Og da ta konsekvensene av det, både på kort og lang sikt, sier 23-åringen til TV2.


– Kroppen fungerer ikke for tida

Fredrik Mack Rørvik var skuffet etter lørdagens sprint.

 

– Vi har noen vedtekter i kontrakten som sier at vi ikke sender utøvere til land som er «non-compliant», slik Russland er. Det er noe jeg må akseptere, fortsetter han.

Mens svenske Sebastian Samuelsson har vært en tydelig stemme i kampen mot doping, og blant annet boikottet verdenscupavslutningen i Russland forrige sesong, har flere etterlyst handling og klare standpunkt fra Norge i Russland-debatten.

Trener i Team Mesterbakeren, Knut Tore Berland, håper standpunktet de har tatt skal gi resultater.

– Det er primært fordi det er viktig at vi tar et standpunkt. Dette var et tema før sesongstart. Det var oppe som et tema i styret. Standpunktet er viktig. Jeg savner et Idretts-Norge som tar et tydeligere standpunkt. Vi tok det derfor inn i utøverkontraktene. Det er litt synd, i og med at Fredrik hadde lyst til å dra til Russland, men sånn ble det denne gangen, sier han.


Slagplanen som skal sende Fredrik tilbake ut i Europa

Sesongen 2018/2019 har vært langt fra optimal for skiskytter Fredrik Mack Rørvik. Nå tar han grep for å få karrieren på rett spor igjen.

 

– Det hadde vært gøy om det kunne føre til at flere gjorde det samme. Det er noe som må tas tak i. Og uten sterke virkemidler, så vil det ikke løse seg. Så jeg håper at det kan ha en effekt. Jeg håper at andre løpere følger med på det Team Mesterbakeren gjør med å ta et standpunkt mot doping, sier Mack Rørvik til TV-kanalen.