Har vært hundeinterressert siden hun var 9 år

Mariell (14) debuterer i Finnmarkløpet

Mariell Kristensen fra Fagerfjell ner den eneste i familien som har blitt en stor hundevenn. Så mye venn at hun starter i Finnmarksløpet i juniorklassen lørdag 9. mars.

KLAR FOR START I FINNMARKSLØPET: Med hundespann fra Lyngsfjord Outdoor Experiences starter Mariell Kristensen i juniorklassen i årets Finnmarksløp.  Foto: Lyngsfjord Outdoor Experiences og privat foto (innfelt )

sport

Allerede som 9-åring fikk hun sine første møter med hundene som Tom Frode Johansen har i det selskapet Lyngsfjord Outdoor Experiences i Tamokdalen. Familien har hytte i Signaldalen som ikke er langt unna, og Mariells tilknytning til hundene og miljøet der ble etter hvert bare sterkere.

– Vi så med en gang at Mariell hadde en spesiell tilknytning til hundene, og lærte raskt navnene på svært mange av hundene våre, forteller Johansen.