– Svært verdifull tilleggstrening å ta med seg videre

Senja/FILs 2. divisjonslag skal i løpet av vinteren spille fire helger med futsalfotball. Og helgas kamper har gitt mersmak på futsal.

TRE SEIRE OG ET TAP: Emilie Kristiansen og Senja/FIL vant tre kamper i helgas futsalkamper i Silsandhallen. Bildet er fra kampen mot Kvaløya.  Foto: Stein Wilhelmsen

sport

Og jentene ser ut til virkelig å ha fått smaken på futsal som kan være en svært verdifull tilleggstrening for spillerne som neste sesong skal ut i en ny sesong i 2. divisjon.

– Dette er rett og slett kjempegøy, sa Trine Kildahl til Folkebladet like etter at Senja/Fil hadde utklasset Kvaløya med 8-0.

– Veldig intensivt spill

– Dette er jo egentlig en veldig intensiv fotball hvor det hele på en håndballbane går mye fortere enn ute på en stor gressbane, sa Inger Ann Jensberg.

– Du får omtrent ikke hvileperioder som man gjør på en stor bane. Bare sekunder etter at du har levert fra deg ballen må du igjen være påpasselig fordi ballen er tilbake der du er. Men det er jo egentlig kjempeartig, sier Jensberg.

– Vi har hatt bare et par treninger med futsal før vi startet i serien, så for mange ble dette svært tøft og krevende, sier Kildahl. Og hun legger til at hun tror dette kan være en svært verdifull tilleggstrening å ta med seg videre.

– Futsal stiller store krav til at man som spiller hele tida involverer seg i spillet, og man må omtrent ha bestemt seg hva man skal gjøre med ballen før man har fått den. Dette er rett og slett kjempekult og noe som vi bør fortsette med i tillegg til den vanlige fotballtreningen vi har.

Senja/FIL spilte totalt fire kamper i Silsandhallen på søndag. Først ble det 6-1 seier over Stakkevollan PSG3, så seier 6-2 over Hamna og en tredje 8-0 seier over Kvaløya. Men i søndagens siste kamp ble det ikke uventet 6-8 tap for Stakkevollan PSG1, et lag med svært raske og pasningssikre spillere.

– Kampen var egentlig veldig jevn, men det ble altså til slutt 6-8 tap, sier trener Steinulf Henriksen. Han sier seg svært godt fornøyd med tre seire på totalt fire kamper i en lagidrett som jentene så vidt har vært innom. I 1. divisjon spilles det to omganger på 20 minutter, og med så tett fotballbane blir det uungåelig mange mål.

– Jentene stortrives med futsal, det er en ny idrett for oss. Det er god teknisk trening, og også god taktisk trening. Vi skal i tillegg til denne helga ha tre helger i Tromsø der vi spiller 1, divisjonkamper i futsal.